דג מרוקאי עצבני אש!

תשכחו כל מה שידעתם על דג מרוקאי!! ותרשמו את המתכון הזה במקום בטוח. הוא קל קל קל קל ולא מבייש את הסבתות המרוקאיות של פעם! רכיבים: • קילו דג (אצלנו אוהבים סלמון) אפשר עם כל דג שאתם אוהבים! • 8 עגבניות (טחונות קל במעבד) • 3 פלפלים (גם טחונים במעבד) • 4 פלפלים חריפים • ראש שום חתוך לרצועות • צרור כוסברה חתוכה • כוס וחצי שמן • תבלינים; חצי כפית פלפלש, כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח. • לימון כבוש (אופציונלי לאוהבי הלימון) זהו! בואו נכין: מעבירים לסיר, טפלון רחב ונמוך, את העגבניות והפלפלים שטחנו קלות במעבד מזון. **לא לטחון יותר מדיי למיץ, רק עד שהכל חתוך כמו סלט דק דק.** על אש גבוהה מאדים את רוב הנוזלים. (95%) בערך רבע שעה. מוסיפים פלפלים חריפים, את כל התבלינים, שמן ושום. מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. בנתיים פורסת את הדג המופשר לגמרי, שוטפת אותו (אני משרה בחומץ 5 דקות ושוטפת טובטובטוב, כמו שאמא שלי אומרת :)) עכשיו מפזרת את עלי הכוסברה הקצוצה (את הגבעולים מניחה גם בסיר בצד, הם נותנים הרבה טעם) את חתיכות הדג מעבירה לרוטב בצורה כזו; כל חתיכה מניחה עם הפנים על הרו...