תבשיל אפונה וקציצות
מה צריכים?
לתערובת הקציצות:
1/2 קילו עוף טחון
חצי כוס פירורי לחם
2 קישואים מגורדים
בצל גדול קצוץ
תבלינים; חצי כפית כורכום,
רבע כפית פלפלש, כפית מלח,
1/3 כפית כמון,
רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
*אפשרי - קורט אגוז מוסקט*
לרוטב:
1/3 כוס שמן
בצל קצוץ
תבלינים; כפית כורכום,
1/3 כפית פלפלש, כפית מלח.
1/3 כפית פלפלש, כפית מלח.
מים רותחים.
שקית אפונה קפואה. מופשרת.
מכינים:
מטגנים בצל אחד להשחמה
קלה ב- 1/3 כוס השמן שהכנו,
קלה ב- 1/3 כוס השמן שהכנו,
בנתיים מערבבים את תערובת הקציצות;
עוף, בצל אחד, קישואים,
פירורי לחם ותבלינים.
עוף, בצל אחד, קישואים,
פירורי לחם ותבלינים.
כשהבצל מטוגן מוסיפים את תבליני הרוטב,
מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
מתחילים לכדר כדורי קציצות לתוך הרוטב,
שופכים את האפונה פנימה, מרתיחים,
מנמיכים אש, מכסים ומבשלים 10 ד'.
מנמיכים אש, מכסים ומבשלים 10 ד'.
זהו, אוכל חורפי כזה, מחמם...
מגישים על אורז לבן של אירועים*
יש מתכון לאורז אחד אחד באינסטגרם!
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה