לחמניות שום זעתר עננים

הלחמניות האלו הן כמו עננים שאפשר לגעת בהן...

לתלוש אחת ולאכול!

ואין, אין ילד שלא תלש וישר מעך הלוך ושוב

והביט איך הבועות נדחסות ומתנפחות

לפני שזה נכנס לפה...

מה צריכים?

לבצק:

קילו קמח (500 גרם)

2.5 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

3 כפות סוכר

4 כפות שמן זית

700 מ"ל מים פושרים (3.5 כוסות)


תערובת שום ועשבים:

כוס וחצי שמן זית

כ-7-8 שיניי שום כתושות

כף זעתר/צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח


הכנת בצק;

בקערת המיקסר לערבב; 

מים+שמרים+ סוכר

לחכות כמה דקות לקצף.

להוסיף קמח

להפעיל עם וו לישה מהירות 1

להוסיף שמנ"ז

ללוש 5 ד', מנוחה 3 דקות (לכסות פה במגבת)

להוסיף מלח , ללוש עוד 5 דקות

לשמן את כדור הבצק


להתפיח עד שמכפיל נפח

לחלק ל-25, לכדרר



לכסות, בזמן שמכינים צורות

לפתוח בעזרת הידיים 

למרוח כפית שטוחה מתערובת השום, 

בקצה שקרוב אליכם, 

לגלגל לפס, לצבוט שהמילוי לא יברח...

להניח בצד

כשסיימנו לגלגל את כולם

חוזרים לראשון מאריכים מעט,

קושרים ללחמניה,

מניחים על נייר אפיה אחד ליד השני,

להבריש בביצה לפזר שומשום/קצח

להתפיח עוד חצי שעה לפחות בחורף.

ולתנור חם 180° 20 ד'.

כשיוצאים מהתנור להבריש בתערובת השום שנשארה.

זהו, לתלוש לחמניה ולאכול!

הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

 


  

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים