חריימה!!! המלך של שבת
חריימה!! המלך של שבת....
כשהחייל, הבכור, אומר
שהוא פינטז על החריימה
סימן שעשינו פה משהו טוב...
את החריימה שלי למדתי מהאמא המדהימה של הילה, חברת ילדות מהממת שלי.
רבקה, תודה שענית לי, בחיוך ענק,
בגיל 16 ששאלתי אותך איך את עושה את הקסם של הרוטב הזה ...
בערך בגיל 27 החלטתי להכין לראשונה וזכרתי את ההסבר שלך,
זכרתי במיוחד שצריך הרבה שום 😂
רק מודיעה ... מהריחות שלו כל השכנים מגיעים!
מה צריכים:
קילו דג סלמון
6 עגבניות גדולות
קופסא גדולה רסק איכותי
כוס וחצי שמן קנולה
כפית סוכר חום
ראש שום כתוש
שניים עד ארבעה פלפלים ירוקים חריפים,
תבלינים; כפית פפריקה מתוקה, 1/2כפית פלפל שחור,
כפית צ'ילי לפי הטעם, כפית שטוחה כפית קרויה ו1/3 כמון.
ליטר מים רותחים
מכינים רוטב:
בבלנדר טוחנים 6 עגבניות גדולות
(לא למיץ, רק עד שנטחנות ודי)
מייבשים בסיר על אש גבוהה
מוסיפים שמן ורסק מרתיחים,
מנמיכים לאש בינונית
מערבבים כל כמה דקות
(במשך חצי שעה בערך)
עד שהרסק מתייבש ונעשה ממש
ממש גבשושי. (אבל ממש).
מוסיפים כפית סוכר חום,
שניים עד ארבעה פלפלים ירוקים חריפים,
כפית פפריקה מתוקה, 1/2כפית פלפל שחור,
כפית צ'ילי לפי הטעם, כפית שטוחה כפית קרויה ו1/3 כמון.
ובסוף את השום הכתוש.
מערבבים חצי דקה לפתיחת הטעמים מהתבלינים.
מוסיפים כ-3 כוסות מים רותחים.
מערבבים, מרתיחים. ומבשלים 5 דקות.
את הדג המופשר
משרים בחומץ 10 דקות.
שוטפים היטב ומכניסים לרוטב.
לאחר הרתחה מבשלים 5 דקות בלבד!
בתיאבון :-)
מגישים עם חלה או שתיים :))
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה