עוגת גבינה אפויה 👑 שלא נופלת
בואו נדבר שוב על עוגות גבינה אפויות:
במתכון הבא אין צורך להשאיר בתנור אחרי אפייה !!!
**** מותר **** לפתוח באמצע האפייה !!
היא יוצאת אוורירית! ולא נופלת !!
אין קימוטי נפילה בצדדים
וגם לא למעלה
ישר 📏
שני סודות קטנטנים 🤗;
1. לא קורנפלור !!! קמח!
2. כמות הגבינה מכריעה פה! 500 גר 'גבינה ולא 750 כמו ברוב המתכונים.
תרשמו לכם מתכון פשוט כ"כ.
עוגת גבינה אפויה 👑
תודה לגלי @gali_janach המהממת על הטיפים.
מה צריכים:
6 ביצים (מופרדות)
חצי כוס סוכר
500 גר' גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה 15%
גרידת לימון (אופציונלי)
3 כפות קמח
3 כפות אבקת פודינג וניל
*תנור חם 200°
*תבנית עם כוס מים בתחתית התנור
איך מכינים:
מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר. לקצף יציב לבן,
להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף; 6 חלמונים,
500 גר' גבינה לבנה 5%, גביע שמנת חמוצה 15%,
גרידת לימון (למי שאוהב),
3 כפות קמח, 3 כפות פודינג וניל.
לערבב להטמעת הקמח ודי.
לתבנית עגולה,
ככל שהיא תהיה קטנה
העוגה תהיה גבוהה.
ולתנור החם 200° 15 ד'
ואז 150° שעה.
אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה,
אבל ממש לא חובה!
זהו! ז- הו!
תוציאו מהתנור.
עולה ולא יורדת! בכלל!
בכלל בכלל!
בא לכם לקשט בקצפת?
אז תקציפו:
250 גר' שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
2 כפות אבקת פודינג וניל
עד להתייצבות.
למרוח על עוגה קרה!!
זה עולם אחר עם קצפת.
תכינו קפה!
אוהבים בתחתית בצק פריך?
קחו מתכון;
במיקסר עם וו גיטרה;
200 גר' חמאה רכה,
2 חלמוני ביצה,
3 כוסות קמח,
שקית אבקת אפיה,
4 כפות אבקת סוכר,
4 כפות חלב,
1 סוכר וניל.
לערבב עד לקבלת בצק אחיד,
לכסות בניילון ולמקפיא ל10ד'.
לרדד לעיגול, לתבנית, לחורר.
לתנור חם לאפייה קצרה של 15 דקות 200°.
ואז שופכים מעל בלילה...
ולהמשיך כרגיל,
תנור החם 200° 15 ד'
ואז 150° שעה.
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה