עוגת גבינה אפויה 👑 שלא נופלת

 בואו נדבר שוב על עוגות גבינה אפויות:

במתכון הבא אין צורך להשאיר בתנור אחרי אפייה !!!

**** מותר **** לפתוח באמצע האפייה !!

היא יוצאת אוורירית! ולא נופלת !!


אז מה הסוד? 🤫

אין קימוטי נפילה בצדדים

וגם לא למעלה

ישר 📏

שני סודות קטנטנים 🤗;

1. לא קורנפלור !!! קמח!

2. כמות הגבינה מכריעה פה! 500 גר 'גבינה ולא 750 כמו ברוב המתכונים.

תרשמו לכם מתכון פשוט כ"כ.

עוגת גבינה אפויה 👑

תודה לגלי @gali_janach המהממת על הטיפים.

מה צריכים:

6 ביצים (מופרדות)

חצי כוס סוכר

500 גר' גבינה לבנה 5%

גביע שמנת חמוצה 15%

גרידת לימון (אופציונלי)

3 כפות קמח

3 כפות אבקת פודינג וניל

*תנור חם 200°

*תבנית עם כוס מים בתחתית התנור

 איך מכינים:

מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר. לקצף יציב לבן,

להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף; 6 חלמונים,

 500 גר' גבינה לבנה 5%, גביע שמנת חמוצה 15%,

 גרידת לימון (למי שאוהב),

3 כפות קמח, 3 כפות פודינג וניל.

לערבב להטמעת הקמח ודי.

לתבנית עגולה,

ככל שהיא תהיה קטנה

העוגה תהיה גבוהה.

ולתנור החם 200° 15 ד' 

ואז 150° שעה.

אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה,

אבל ממש לא חובה!

זהו! ז- הו!

תוציאו מהתנור.

עולה ולא יורדת! בכלל!

בכלל בכלל!


בא לכם לקשט בקצפת?

אז תקציפו:

250 גר' שמנת מתוקה

חצי כוס חלב 

2 כפות אבקת פודינג וניל

עד להתייצבות.

למרוח על עוגה קרה!!

זה עולם אחר עם קצפת.

תכינו קפה!

אוהבים בתחתית בצק פריך?

קחו מתכון;

במיקסר עם וו גיטרה;

200 גר' חמאה רכה,

2 חלמוני ביצה,

3 כוסות קמח,

שקית אבקת אפיה,

4 כפות אבקת סוכר,

4 כפות חלב,

1 סוכר וניל.

לערבב עד לקבלת בצק אחיד,

לכסות בניילון ולמקפיא ל10ד'.

לרדד לעיגול, לתבנית, לחורר.

לתנור חם לאפייה קצרה של 15 דקות 200°.

ואז שופכים מעל בלילה...

ולהמשיך כרגיל,

תנור החם 200° 15 ד' 

ואז 150° שעה.


אותה העוגה עם בצק פריך☝


הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים