מעמולבריאות תמרים ואגוזים
רולדה פריכה או מעמול במילוי תמרים ואגוזים,
קבלו את הגרסה הבריאה
שהפילה אצלי בבית
שהפילה אצלי בבית
את הגרסה הפחות בריאה
לבצק פריך:
120 גרם שמן קוקוס/200 חמאה
2 חלמוני ביצה
3 כוסות קמח
(אני שמה חצי מהכמות קמח כוסמין מלא
וחצי קמח לבן)
(אני שמה חצי מהכמות קמח כוסמין מלא
וחצי קמח לבן)
כפית אבקת אפיה
4 כפות מייפל טבעי/אבקת סוכר
4 כפות חלב צמחי
סוכר וניל/תמצית וניל
למילוי:
חצי קילו תמרים רכים ללא חרצן,
חצי כפית קינמון,
2 כפות שמן,
כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים.
הכנת הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל החומרים לבצק
ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד,
מכסים בניילון למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 ד'.
ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד,
מכסים בניילון למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 ד'.
בזמן שהבצק מתקרר נכין מילוי;
הכנת המילוי;
ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה,
בין שתי ניירות אפייה מרדדים (כמו בצק)
את המלית כמעט לגודל שנרדד את הבצק.
בין שתי ניירות אפייה מרדדים (כמו בצק)
את המלית כמעט לגודל שנרדד את הבצק.
בשלב הזה נחמם תנור ל180°.
הכנת הבצק:
נרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה
למלבן (בערך) בעובי חצי ס"מ.
נניח על הבצק את המלית ונגלגל בעזרת נייר האפייה.
נעביר לתבנית מרופדת בעזרת נייר האפיה,
את ה"תפר" נניח למטה,
את ה"תפר" נניח למטה,
נחרוץ פסים עדינים למעלה.
ולתנור החם ל35-40 ד'.
נוציא נצנן מעט נפדר באבקת סוכר ונפרוס בעדינות.
זהו! תכינו דחוף תה נענע.
ותשבו על זה.
זה מרפא, באחריות 🤗.
*האופה אינה רופאה,
כל הנאמר בגדר המלצה בלבד 😉.
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה