תבשיל אפונה וקציצות


מה צריכים?

לתערובת הקציצות:

1/2 קילו עוף טחון
חצי כוס פירורי לחם
2 קישואים מגורדים
בצל גדול קצוץ
תבלינים; חצי כפית כורכום,
רבע כפית פלפלש, כפית מלח,
1/3 כפית כמון,
רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
*אפשרי - קורט אגוז מוסקט*
לרוטב:

1/3 כוס שמן
בצל קצוץ
תבלינים; כפית כורכום,
1/3 כפית פלפלש, כפית מלח.
מים רותחים.

שקית אפונה קפואה. מופשרת.


מכינים:
מטגנים בצל אחד להשחמה
קלה ב- 
1/3 כוס השמן שהכנו,
בנתיים מערבבים את תערובת הקציצות;
עוף, בצל אחד, קישואים,
פירורי לחם ותבלינים.
כשהבצל מטוגן מוסיפים את תבליני הרוטב,
מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים.
מתחילים לכדר כדורי קציצות לתוך הרוטב,

כשמסיימים לכדר,
אם התאדו המים, מוסיפים עוד חצי כוס.
שופכים את האפונה פנימה, מרתיחים,
מנמיכים אש, מכסים ומבשלים 10 ד'.
פותחים מכסה ומאדים מים שישארו בערך ס"מ נוזלים בסיר.
זהו, אוכל חורפי כזה, מחמם...
מגישים על אורז לבן של אירועים*
יש מתכון לאורז אחד אחד באינסטגרם!

הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים