רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 21, 2021

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

תמונה
מי שאוהב עוגות גבינה, חייב להכין את העוגה הזו השילוב של המתיקות, החמיצות, הגבינה עם הקרם תות.... זה פשוט פצצת טעמים בפה, מפנקת ביותר!!! מה צריכים: 6 ביצים (מופרדות) חצי כוס סוכר 500 גר' גבינה לבנה 5% גביע שמנת חמוצה 3 כפות קורנפלור 3 כפות אבקת פודינג וניל *תנור חם 200° *תבנית עם כוס מים בתחתית התנור  איך מכינים: מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב לבן, להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף; 6 חלמונים , 500 גר' גבינה לבנה 5%, גביע שמנת חמוצה, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות פודינג וניל. לערבב להטמעת הקמח ודי. לתבנית, ככל שהתבנית תהיה קטנה העוגה תהיה גבוהה. ולתנור החם 200° 10 ד'  ואז 160°  לשעה. אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה, אבל ממש לא חובה! זהו! ז- הו! תוציאו מהתנור. עולה ולא יורדת! בכלל! בכלל בכלל! צננו אותה בא לכם לקשט בקצפת? זה עולם אחר עם קצפת! אז תקציפו: 250 גר' שמנת מתוקה חצי כוס חלב  2 כפות אבקת פודינג וניל כף סוכר עד להתייצבות. למרוח על עוגה קרה!!  במריחת הקצפת יוצרים ס"מ שוליים בתוך השוליים מורחים את קרם התותים. לקרם תות: חצי קילו תותים טחונים 2 כפות סוכר חום לבשל

סירות חציל בתנור

תמונה
 סירות מחמר (חצילים) אפויות שלא תרגישו שזה לא טוגן... זה יצא כזה פריך מבחוץ ועסיסי בפנימיות 💚, זה צמחוני ומי שלא בקטע שיוסיף עוף טחון. 🍗🐔🐔 איך מכינים עכשיו ודחוף; מקלפים 4 חצילים וחותכים ל2 מרוקנים תוכן עם כפית. משפריצים/מורחים שמן, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לתנור חם ל10 ד'. בנתיים מכינים מלית; מגרדים במעבד מזון;  4 קישואים גדולים, 1 בצל גדול, ואת פנים החציל שרוקנו. מוסיפים כפית וחצי מלח מערבבים ומניחים במסננת . אחרי 5 דקות סוחטים היטב. (חלק מהמלח יוצא בסחיטה) קוצצים צרור פטרוזליה (לא חובה) מוסיפים; 3 כפות סולת/בפסח קמח מצה, כף פפריקה, רבע כפית פלפל. ש., 4 ביצים, קורט אבקת סודה לשתייה, קורט אבקת אפייה. מערבבים טוב. לציפוי; מכינים בקערה נפרדת או בשקית סנדביץ'; כף פפריקה, חצי כפית מלח, מעט פלפלש, 2 כפות סולת+כף קמח/ בפסח 2 כפות קמח מצה+כף קורנפלור. מוציאים את החצילים מהתנור,  ממלאים כל חציל במלית עד הסוף עם בטן קטנה,  בשלב הזה אפשר לדחוף במרכז כל סירה בבלילה, רבע ביצה קשה. (לא חובה) מפזרים על נייר האפייה וגם מעל החציל את הציפוי,  משפריצים שמן  ומחזירים לתנור החם על

כדורי חרוסת

תמונה
החרוסת היא המלכה של פסח, מילדות אני תמיד מחכה לרגע שאבא שלי כורך חסה, מצה וחרוסת, הביס המושלם! אז מה היא מסמלת החרוסת?  "תיקנוה זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. רכיביה הם פירות שנמשלה בהם כנסת-ישראל. מוסיפים בה יין, זכר לקהות השיניים מקושי השעבוד וזכר למכת דם." בקיצור, עשינו מהלימון לימונדה. וכמה שזה טעים! הכי נוח וגם יפה, להכין אותה בכדורים, ולחלק כדור לכל סועד. מה צריכים: 200 גר' אגוזים. 200 גר' תמר מגהול ללא חרצן. כף חלב צמחי/מים/יין כפית שטוחה קינמון 2 כפות קוקוס כפית שמן קוקוס/כל שמן ועוד כוס קוקוס לציפוי הכדורים. איך מכינים: במעבד מזון טוחנים בפולסים!!! את כל החומרים פרט לשמן קוקוס, כשהכל טחון מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים בעוד כמה פולסים לאיחוד, יוצרים כדורים קטנים , 3 ס"מ קוטר, ומניחים בקערת קוקוס, מערבבים בהקפצות קלות עד שכל הכדורים מצופים, אפשר להעביר לקופסא ואפשר להשאיר בקערת הקוקוס במקרר. יהי רצון שנצא מעבדות לחירות 🤍 חג פסח שמח וכשר.