כדורי חרוסת

החרוסת היא המלכה של פסח, מילדות אני תמיד מחכה לרגע שאבא שלי כורך חסה, מצה וחרוסת, הביס המושלם!
אז מה היא מסמלת החרוסת? 
"תיקנוה זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. רכיביה הם פירות שנמשלה בהם כנסת-ישראל. מוסיפים בה יין, זכר לקהות השיניים מקושי השעבוד וזכר למכת דם."
בקיצור, עשינו מהלימון לימונדה.
וכמה שזה טעים!
הכי נוח וגם יפה, להכין אותה בכדורים, ולחלק כדור לכל סועד.
מה צריכים:
200 גר' אגוזים.
200 גר' תמר מגהול ללא חרצן.
כף חלב צמחי/מים/יין
כפית שטוחה קינמון
2 כפות קוקוס
כפית שמן קוקוס/כל שמן
ועוד כוס קוקוס לציפוי הכדורים.
איך מכינים:
במעבד מזון טוחנים בפולסים!!! את כל החומרים פרט לשמן קוקוס, כשהכל טחון מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים בעוד כמה פולסים לאיחוד,
יוצרים כדורים קטנים , 3 ס"מ קוטר,
ומניחים בקערת קוקוס, מערבבים בהקפצות קלות עד שכל הכדורים מצופים, אפשר להעביר לקופסא ואפשר להשאיר בקערת הקוקוס במקרר.
יהי רצון שנצא מעבדות לחירות 🤍
חג פסח שמח וכשר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים