רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 7, 2021

דג מרוקאי עצבני אש!

תמונה
תשכחו כל מה שידעתם על דג מרוקאי!! ותרשמו את המתכון הזה במקום בטוח. הוא קל קל קל קל ולא מבייש את הסבתות המרוקאיות של פעם! רכיבים:  • קילו דג (אצלנו אוהבים סלמון) אפשר עם כל דג שאתם אוהבים! • 8 עגבניות (טחונות קל במעבד) • 3 פלפלים (גם טחונים במעבד) • 4 פלפלים חריפים • ראש שום חתוך לרצועות • צרור כוסברה חתוכה • כוס וחצי שמן • תבלינים; חצי כפית פלפלש, כף פפריקה, כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח. • לימון כבוש (אופציונלי לאוהבי הלימון) זהו! בואו נכין: מעבירים לסיר, טפלון רחב ונמוך, את העגבניות והפלפלים שטחנו קלות במעבד מזון. **לא לטחון יותר מדיי למיץ, רק עד שהכל חתוך כמו סלט דק דק.** על אש גבוהה מאדים את רוב הנוזלים. (95%) בערך רבע שעה. מוסיפים פלפלים חריפים, את כל התבלינים, שמן ושום.  מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות. בנתיים פורסת את הדג המופשר לגמרי, שוטפת אותו (אני משרה בחומץ 5 דקות ושוטפת טובטובטוב, כמו שאמא שלי אומרת :)) עכשיו מפזרת את עלי הכוסברה הקצוצה (את הגבעולים מניחה גם בסיר בצד, הם נותנים הרבה טעם) את חתיכות הדג מעבירה לרוטב בצורה כזו; כל חתיכה מניחה עם הפנים על הרוטב ואז הו

לימון כבוש - הדרך הקלה

תמונה
מה צריכים?: לימון פרוס כפית מלח כף אריסה כף שמן 1/4 כפית סוכר איך מכינים?: פורסת לימון בקערה מוסיפה חצי כפית מלח, מרתיחה מים ושופכת על הלימון, אחרי כמה דקות שופכת את המים. חוזרת על הפעולה 4 פעמים. מוסיפה כף אריסה כף שמן ומערבבת. אם אין לכם אריסה, שימו: צ'ילי, כפית פפריקה מתוקה עוד כף שמן ושום כתוש. **לסנדביצים אנחנו רוצים אותו רך יותר אז  להוסיף 1/4 כוס מים ו להרתיח עוד 5 דקות על הגז . *כתוספת לתבשילים אין צורך לבשל. תצנצנו שימו במקרר. מחזיק הרבה זמן, אבל לא נשאר הרבה... בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

עוגת שוקולד רכה ללא גלוטן 2 רכיבים בלבד!

תמונה
לא תאמינו כמה זה קל, ללא גלוטן ומשני רכיבים בלבד! זה בדיוק מה שקורה שיש בבית בת 16 שכל הזמן בא לה משהו שוקולדי כזה נימוח בפה   מה צריכים? ____________________________ 5 ביצים גדולות 300 גרם שוקולד מריר זהו!!! זה הכל. מכינים: _______________ תחממו קודם תנור  על 160 מעלות מפרידים ביצים ממיסים את כל השוקולד בקערת זכוכית במיקרו בפולסים של 30 שניות ומניחים להצטננות. בנתיים  ב מיקסר  מקציפים את החלבונים לקצף יציב על מהירות גבוהה כשהצטנן השוקולד, מוסיפים אליו את החלמונים ומערבבים. מאחדים חלבונים עם שוקולד בעדינות כדי לא לשבור את קצף החלבונים. ולתבנית קוטר 20 ס"מ בערך לתנור החם ל 30 דקות. מוציאים, מצננים לגמרי!! מפדרים באבקת סוכר. מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל או צאנקי מאנקי תכינו ותגלו כמה זה חלומי! ואז תצלמו ותשלחו לי לאינסטוש בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

חיתוכיות משולשי פרג

תמונה
  מישה מישה מישה....   מי ש...חושב שאוזן המן זה עיגול שסוגרים למשולש.... שיחשוב שוב... את המתכון הזה אני מכינה בפורים קבוע, הרבה יותר קל מאוזני המן, הטעם משגע... והיופי...אין מה לדבר. _____________________ לבצק פריך: ___________________________ 150 גרם חמאה קרה/או 100 גר' שמן קוקוס 3/4 כוס אבקת סוכר/או מייפל טבעי 1/4 כפית מלח כפית א. אפייה כף מיץ לימון 1 ביצה 2 כוסות קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי) _____________________ למלית פרג: _____________________ 2 כוסות פרג טחון (טרי) 1 כוס חלב כף מיץ לימון 1/2 כוס סוכר/מייפל כף דבש 50 גרם שמן קוקוס/חמאה _____________________ מכינים מלית: _____________________ בסיר שמים: חלב, פרג, לימון, סוכר ודבש ומרתיחים. מערבבים,מנמיכים אש. מאדים נוזלים כ-10 ד' על אש נמוכה. מכבים אש ומוסיפים את החמאה/שמן קוקוס. מערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר לצינון. חממו תנור ל 180 מעלות. ערבבו את כל חומרי הבצק יחד. ידני או במעבד. מרדדים 3/4 מהבצק לעובי 1 ס"מ, מעבירים ומשטחים לתבנית מרופדת/תבנית פאי. מעבירים את המלית לתבנית ומיישרים על הבצק. את רבע הבצק הנותר

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

תמונה
מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות https://a.aliexpress.com/_ uJLYKB שנים תפרתי לי שקים  מבדי כותנה דקים שקי בד  לסינון   נוזלים... אבל.... חלק מהבדים היו צפופים מדיי  וחלקם היו צפופים פחות מדיי והבלילה הייתה נתקעת ולא מסתננת, או שהגבינות  היו יוצאות דרך החורים והייתי מאבדת חצי מכמות הגבינה... ואז מצאתי פתרון מסננת דקה וצפופה במידה הנכונה מתאימה לגבינות, חלב שקדים, שיבולת שועל, בלילות שונות ועוד... הזמנתי ממקום אחד והאיכות הייתה לא משהו הזמנתי שוב ובדקתי טוב את כל הפרמטרים לבדיקה בהזמנה היטב, את איכות החנות וכמה אנשים היו מרוצים. הגיעה לי מסננת שלמות! אני שמה לכם לינק, למה? ככה! כי כשאני נהנית במטבח מדברים שמקצרים לי את הזמן בא לי שגם אתם תהנו!!! קחו, תזמינו, תהנו ותפרסמו... https://a.aliexpress.com/_ uJLYKB הגודל של המסננת: קוטר 14.5 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג... אז צאו לי מהמטבח.... :)))) כנסו לאינסטוש ותתעדכנו

משטח אפייה סיליקוני מותאם לתבנית עגולה - המלצת החודש

תמונה
הרבה בקשו את הלינק לרכישה אז אני משתפת לכם פה בכיף את משטח הסיליקון לאפייה קלה https://a.aliexpress.com/_ vEuYUR המשטח עגול ומתאים לכל גודל תבנית כמובן שככל שהתבנית קטנה כך השוליים יהיו גבוהים אפשר גם לאפות עליו פיצה פרסמתי אותו באינסטגרם בסטורי  והרבה בקשו לינק לרכישה המוצר איכותי, הגיע מהר ואפילו צירפו מתנה קטנה  אז קחו זה הלינק: https://a.aliexpress.com/_ vEuYUR תהנו! אם תרצו יש באינסטגרם בהיילייט וידאו קצר לשימוש במשטח: https://www.instagram.com/s/ aGlnaGxpZ2h0OjE4MTM5ODk1MjY5MD kwMTY0?igshid=1q01a9jpfl4iu& story_media_id= 2504540641960940144_7050190866 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג... אז צאו לי מהמטבח.... :)))) כנסו לאינסטוש ותתעדכנו  

עוגיות אמסטרדם

תמונה
עוגיות אמסטרדם, לוז, שוקולד לבן, חגיגה כזאת... וכמובן גם עוגיות. כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לקנות מטבעות שוקולד לבן, של הביוקר מחנות של אפייה,  זה הקפיץ את נעמי למטבח ל... אמסטרדם... @neomi_brami הכינה את העוגיות בקלות ואפילו הלכה בנוסף על עוגיית אמסטרדם גדולה. הילדה גדולה... ואלופה! יצא טעים ברמות. ואפילו שהפחתנו בחצי את כמויות סוכר ... אז יש לנו פה גם עוגיות  וגם עוגיית ענק עם לוז וזילוף לבן. יאלה כנסו למטבח, זה קללללל קל מצרכים: 200 גרם חמאה מומסת חצי כוס סוכר לבן חצי כוס סוכר חום  2 ביצים כפית תמצית וניל / סוכר וניל כף ברנדי/קוניאק...מה שיש 3/4 כוס קקאו 2 כוסות קמח כפית אבקת אפיה כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה קורט מלח כף קורנפלור כ- 200 גרם שוקולד לבן **למילוי  הכנה: מערבבים את כל הרטובים עם הסוכר מערבבים יבשים ומאחדים מניחים שכבת עוגיה דקה שיצרנו מכדור בצק- עליה 3 מטבעות שוקולד לבן ומעל עוד שכבת עוגיה דקה שסוגרת הכל. לתבנית מרופדת ברווחים, ולתנור חם 180° 12 דקות. מוציאים מצננים טוב ואוכלים. חובה לשבור את העוגיה ל-2 לפני שאוכלים 😜 לעוגית אמסטרדם ענקית; משטחים  ס"מ מהבלילה  ברי

צאו לי מהמטבח

תמונה
איזה כיף שבאתם! _ מה ???  לא, מה פתאום! _ א ל תצאו לי מהמטבח.... _ אז מאיפה זה הגיע אם ככה? __________________________________________________ ומה בכלל אני עושה פה??? __________________________________________________ אז הכל התחיל ביום בהיר אחד... סתאאאם חחחח אני איילת ברמי, אמא שלי שהיא אשה מהממת, נדירה כזאת שאכפת לה מכולם אפילו יותר מדיי, למטבח שלה לא נכנסנו לבשל אף פעם, גם לא ניקינו... מכל מיני סיבות... דאגה לנו, לא חשבה שהגיע הזמן... בעיקר חשבתי שכולם ככה, לא נכנסים למטבח, ואז גיליתי שכל מיני חברות שלי כן מטבחות ... ניסיתי להכנס לבשל, לאפות, לשווא! זה היה קשה מדיי לאמא. תבינו שאני לא כועסת עליה בשום צורה! אבל ידעתי שאני גם אתקל בקושי הזה עם הילדים/דות שלי ושאני אלחם בזה. ברוך השם הילדים שלי איתי קבוע במטבח, לפעמים יותר ממני... וכשאמא שלי רואה את זה היא עפה על זה, ממש מרוצה. אפילו צוחקת על עצמה שלא נתנה לנו. יש עדיין ימים ורגעים שבא לי לצווח.... צאווווו לייייי מהמטבחחחחח אז אני צוחקת איתם "צאו לי מהמטבח"... הם מכירים את ההפרעה כמו כל הפרעה, ולכולנו יש כאלה, כדאי לדבר על זה

עוגיות מזל

תמונה
  עוגיות מזל יותר מלאכול אותן, הילדים נהנים לפצח אותן האמת, גם אנחנו... הבת 16 שלי באה אליי עם חשק של בת 16.... אמא, בא לי להכין עוגיות מזל כאלה, עם ברכות בפנים... שמחלקים בסוף הארוחה... מאז אני חושדת שהיא סינית! וואי וואי, איך הילדים נהנים לפצח אותם! 😍  ____________ חומרים: 4 חלבונים 1/2 כוס סוכר כוס קמח 1/4 כפית מלח 3 כפות שמנת מתוקה 50 גר' חמאה רכה / נטורינה ____________ איך מכינים: 1. מכינים פתקי ברכה באורך 6-7 ס"מ. מחממים תנור ל  200 °  , במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חלבונים וסוכר, חצי דקה, מוסיפים קמח ומלח, מערבבים להטמעה, ומוסיפים חמאה ושמנת לאיחוד. 2. בתבנית על ניר אפיה משטחים באמצעות גב כפית עיגולים דקים ברוחב 7 ס"מ. 3. אופים 5-8 דקות להזהבה, בעיקר בשוליים. מוציאים ומחלצים משתמשים מרית / סכין שטוחה, הופכים את העוגיה ומניחים פתק במרכז העוגיה, מקפלים ל 2. 4. אוחזים בשני הצדדים ומניחים על שפת ספל לקבלת צורת עוגיית מזל. 5. כשמצטנן והתקבלה הצורה, מניחים כל עוגיה בשקע תבנית קאפקייק עד לקירור מוחלט.  ואז מחזירים לתנור על חום נמוך 120 °   עד שהחלק הפנימי נהיה שחום ולא צה