עוגיות מזל

 


עוגיות מזל
יותר מלאכול אותן, הילדים נהנים לפצח אותן
האמת, גם אנחנו...

הבת 16 שלי באה אליי עם חשק של בת 16....
אמא, בא לי להכין עוגיות מזל כאלה, עם ברכות בפנים...
שמחלקים בסוף הארוחה...

מאז אני חושדת שהיא סינית!

וואי וואי, איך הילדים נהנים לפצח אותם! 😍 

____________

חומרים:

4 חלבונים

1/2 כוס סוכר

כוס קמח

1/4 כפית מלח

3 כפות שמנת מתוקה

50 גר' חמאה רכה / נטורינה

____________

איך מכינים:

1. מכינים פתקי ברכה באורך 6-7 ס"מ.
מחממים תנור ל 200° , במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חלבונים וסוכר, חצי דקה,
מוסיפים קמח ומלח, מערבבים להטמעה, ומוסיפים חמאה ושמנת לאיחוד.

2. בתבנית על ניר אפיה משטחים באמצעות גב כפית עיגולים דקים ברוחב 7 ס"מ.

3. אופים 5-8 דקות להזהבה, בעיקר בשוליים.
מוציאים ומחלצים משתמשים מרית / סכין שטוחה,

הופכים את העוגיה ומניחים פתק במרכז העוגיה,
מקפלים ל 2.

4. אוחזים בשני הצדדים ומניחים על שפת ספל לקבלת צורת עוגיית מזל.

5. כשמצטנן והתקבלה הצורה,
מניחים כל עוגיה בשקע תבנית קאפקייק עד לקירור מוחלט. 
ואז מחזירים לתנור על חום נמוך 120° 
עד שהחלק הפנימי נהיה שחום ולא צהבהב.
והעוגיה הופכת לקראנצ'ית מתפצחת ...

* אפשר לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.

ברכה הצלחה ומזל 😉

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג...

אז צאו לי מהמטבח.... :))))
כנסו לאינסטוש ותתעדכנו



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים