רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 14, 2021

סלט חצילים פלפלים צבעוני

תמונה
הסלט הזה הוא מתאים להכל! ליד קוסקוס, אורז.... או בכל סנדביץ, זה פשוט הולך עם הכל, גבינת פטה, חומוס, פלאפל, שניצל....הכל! מה צריכים: 3 חצילים בינוניים 3 פלפלים אדומים/כתומים 4 שיני שום כתושות חצי כוס חומץ כפית שטוחה מלח (לפי טעם) רבע כפית פלפלש  כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כמון איך מכינים: חותכים חצילים לקוביות שופכים עליהם חצי כוס שמן וכפית שטוחה מלח, מערבבים. משטחים על תבנית מרופדת, תכניסו לתנור חם טורבו 200°. חותכים 3 פלפלים לקוביות, משמנים מעט וממלחים, לתבנית מרופדת, תכניסו לתנור מתחת לחצילים לחצי שעה, תבדקו אחרי 20 דקות (כל תנור הוא שונה. ) אחרי חצי שעה תחליפו מקומות בין החציל לפלפלים. תוסיפו 10 דקות , עד להשחמה... תוציאו, צננו. תוסיפו שום, חומץ ואת כל התבלינים ערבבו בעדינות בקיפולים (כדי לא לשבור את ריבועי החציל) זהו, צנצנו! כמו שאמרתי, סלט חובה בבית! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

תמונה
  עוגת דקה לשבת קצפת שוקולד כשמה כן היא! זו עוגה שמכינים בצ'יק, היא נולדה בדקה לשבת כשגיליתי שאין מספיק קינוחים לשבת, היה קינוח שחלק לא אוהבים, אז את זאת כולם אוהבים, אז יאלה תפנו דקה ותכינו אותה! בנוסף היא מרשימה ביותר, נראית של הביוקר .... קיצר, מה צריכים: לתחתית : 100 גרם חמאה מומסת חבילת ביסקוויטים של גטניו לקצפת : 500 גרם שמנת מתוקה כפית תמצית וניל 100 גרם שוקולד חלב רבע כוס שמנת מתוקה עוד קצת שוקולד חלב לגרד למעלה. איך מכינים? בקלות מפחידה: טוחנים בסקוויטים/ עוגיות פסח מוסיפים חמאה מומסת משטחים על תבנית ולמקרר. בינתיים; ממיסים שוקולד חלב ורבע כוס שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות במיקרו, מערבבים עד שהשוקולד מבריק וחלק. מקציפים 500 גרם שמנת + כפית תמצית וניל. מקפלים את השוקולד שהצטנן לתוך הקצפת מעט, שנשארים פסי זברה. מורחים על התחתית. מעל מגרדים שוקולד חלב בפומפיה. זהו! למקרר עד אחרי הארוחה ! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

פטיפר מלוח כשל"פ

תמונה
פטיפר מלוח ללא גלוטן, למה? כי איזה טעים זה מלוח?! וכמה פטיפרים מתוקים יש ... ו... כי הוא כשל"פ מה צריכים? אגוזי מלך פסטו גבינת פטה קצח/שומשום טיפי שמנ"ז חלמון ביצה משלבים שכבות; טוחנים/קוצצים אגוזי מלך ומשטחים בתחתית תבנית אישית מעל משטחים כפית פסטו מעל מפוררים כפית גבינת פטה וטיפי שמנ"ז מפזרים קצח/שומשום מעל מניחים חלמון ביצה ולתנור חם 180° 10 ד'. מוציאים מחלצים, מגישים. לצד סלט,  קרקר בריאות או מצה... לבריאות! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...