רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 28, 2021

חריימה!!! המלך של שבת

תמונה
 חריימה!! המלך של שבת.... כשהחייל, הבכור, אומר שהוא פינטז על החריימה סימן שעשינו פה משהו טוב... את החריימה שלי למדתי מהאמא המדהימה של הילה, חברת ילדות מהממת שלי. רבקה, תודה שענית לי, בחיוך ענק, בגיל 16 ששאלתי אותך איך את עושה את הקסם של הרוטב הזה ... בערך בגיל 27 החלטתי להכין לראשונה וזכרתי את ההסבר שלך, זכרתי במיוחד שצריך הרבה שום 😂 רק מודיעה ... מהריחות שלו כל השכנים מגיעים! מה צריכים: קילו דג סלמון 6 עגבניות גדולות קופסא גדולה רסק איכותי כוס וחצי שמן קנולה כפית סוכר חום ראש שום כתוש שניים עד ארבעה פלפלים ירוקים חריפים, תבלינים;  כפית פפריקה מתוקה, 1/2כפית פלפל שחור, כפית צ'ילי לפי הטעם, כפית שטוחה כפית קרויה ו1/3 כמון. ליטר מים רותחים מכינים רוטב: בבלנדר טוחנים 6 עגבניות גדולות (לא למיץ, רק עד שנטחנות ודי)  מייבשים בסיר על אש גבוהה מוסיפים  שמן ו רסק מרתיחים, מנמיכים לאש בינונית מערבבים כל כמה דקות (במשך חצי שעה בערך) עד שהרסק מתייבש ונעשה ממש ממש גבשושי. (אבל ממש). מוסיפים כפית סוכר חום, שניים עד ארבעה פלפלים ירוקים חריפים, כפית פפריקה מתוקה, 1/2כפית פלפל שחור, כפית צ'ילי

כרית חימום אגרונומית טבעית

תמונה
כרית חימום אגרונומית, טבעית, מזרעי פשתן ברגע זה שאני כותבת לכם מתכון לכרית הנדירה הזו, אני שוכבת עליה ומחממת את הצוואר, אחרי חימום של דקה וחצי במיקרו. גרעיני הפשתן שומרים על החום למשך הרבה זמן, תקשיבו, זה נעים רך, מקבל את הצורה של הגוף, פשוט תענוג! מה צריכים? 500 גר' זרעי פשתן 60 × 60 ס"מ בד כותנה חוט ומחט או מכונת תפירה סקוצ' (לא חובה) איך מכינים? מקפלים את הבד לאורכו לחצי ולרבע, נוצר לנו פס ברוחב 15 ס"מ. תופרים בצד הפתוח ובקצה אחד, הופכים את ה"שק" שנוצר לנו, ממלאים בזרעי הפשתן, משטחים על השולחן, תופרים פסים ברווחים של 5 ס"מ. אם רוצים, מוסיפים סקוצ' , תופרים לקצה אחד "זכר" ולקצה שני "נקבה". זהו!, מחממים במיקרו, על צלחת, דקה וחצי או 2. מניחים על מקום כואב או סתם קר ונהנים. קמים בבוקר ללא כאבים! בהצלחה! הידעת? הפשתן, היא אחד הצמחים המתורבתים העתיקים ביותר. במשך אלפי שנים שימשו סיבי הפשתה ליצור בדים וחבלים , שמן הפשתה שימש למנורות שמן והפשתה עצמה שימשה כמקור מזון בסיסי לאדם ולחיות המשק שלו. מה יש בפשתן שכל-כך טוב לנו? למאכל: הסיב

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים

תמונה
קציצות עוף של סבתא מרים, הילדים משוגעים עליהן. מה צריכים לרוטב: קופסת רסק גדולה חצי כוס שמן כפית סוכר חום ראש שום מגורד/כתוש 1 ליטר מים רתוחים חצי כפית פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, רבע כפית כורכום מה צריכים לקציצות: קילו חזה עוף טחון 2 קישואים גדולים מגורדים בצל אחד גדול מגורד ראש שום מגורד/כתוש חצי כפית פלפל שחור כפית פפריקה מתוקה כפית כמון, כפית מלח. חצי כוס פירורי לחם מכינים רוטב:  מטגנים את הרסק בשמן, כ5 דקות.  מוסיפים כפית סוכר חום ומערבבים, מוסיפים תבלינים ומערבבים חצי דקה. מגרדים בפומפיה דקה או כותשים ראש שום ומערבבים, מוסיפים חצי ליטר מים ומרתיחים מוסיפים עוד חצי ליטר ומבשלים 5 דקות. מכינים תערובת קציצות: בקערה מערבבים;  עוף טחון, קישואים, בצל ושום, מוסיפים תבלינים. יוצרים כדורים, 3-4 ס"מ, לא מדוייקים (ככה הילדים אוהבים, כמו סבתא מרים)  מתערובת העוף וזורקים לרוטב הרותח כשמסיימים משאירים על אש נמוכה 10 ד' נוספות, פותחים מכסה ומבשלים עד שמסמיך. בהצלחה הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון

עוגת גבינה אפויה 👑 שלא נופלת

תמונה
 בואו נדבר שוב על עוגות גבינה אפויות: במתכון הבא אין צורך להשאיר בתנור אחרי אפייה !!! **** מותר **** לפתוח באמצע האפייה !! היא יוצאת אוורירית! ולא נופלת !! אז מה הסוד? 🤫 אין קימוטי נפילה בצדדים וגם לא למעלה ישר 📏 שני סודות קטנטנים 🤗; 1. לא קורנפלור !!! קמח! 2. כמות הגבינה מכריעה פה! 500 גר 'גבינה ולא 750 כמו ברוב המתכונים. תרשמו לכם מתכון פשוט כ"כ. עוגת גבינה אפויה 👑 תודה לגלי @gali_janach  המהממת על הטיפים. מה צריכים: 6 ביצים (מופרדות) חצי כוס סוכר 500 גר' גבינה לבנה 5% גביע שמנת חמוצה 15% גרידת לימון (אופציונלי) 3 כפות קמח 3 כפות אבקת פודינג וניל *תנור חם 200° *תבנית עם כוס מים בתחתית התנור  איך מכינים: מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר. לקצף יציב לבן, להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף; 6 חלמונים,  500 גר' גבינה לבנה 5%, גביע שמנת חמוצה 15%,  גרידת לימון (למי שאוהב), 3 כפות קמח, 3 כפות פודינג וניל. לערבב להטמעת הקמח ודי. לתבנית עגולה, ככל שהיא תהיה קטנה העוגה תהיה גבוהה. ולתנור החם 200° 15 ד'  ואז 150° שעה. אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה, אבל ממש לא חובה! זהו! ז-

לחמניות שום זעתר עננים

תמונה
הלחמניות האלו הן כמו עננים שאפשר לגעת בהן... לתלוש אחת ולאכול! ואין, אין ילד שלא תלש וישר מעך הלוך ושוב והביט איך הבועות נדחסות ומתנפחות לפני שזה נכנס לפה... מה צריכים? לבצק: קילו קמח (500 גרם) 2.5 כפות שמרים יבשים 1 כף מלח 3 כפות סוכר 4 כפות שמן זית 700 מ"ל מים פושרים (3.5 כוסות) תערובת שום ועשבים: כוס וחצי שמן זית כ-7-8 שיניי שום כתושות כף זעתר/צרור פטרוזיליה קצוצה 1/2 כפית מלח הכנת בצק; בקערת המיקסר לערבב;  מים+שמרים+ סוכר לחכות כמה דקות לקצף. להוסיף קמח להפעיל עם וו לישה מהירות 1 להוסיף שמנ"ז ללוש 5 ד',  מנוחה 3 דקות (לכסות פה במגבת) להוסיף מלח ,  ללוש עוד 5 דקות לשמן את כדור הבצק להתפיח עד שמכפיל נפח לחלק ל-25, לכדרר לכסות, בזמן שמכינים צורות לפתוח בעזרת הידיים  למרוח כפית שטוחה מתערובת השום,  בקצה שקרוב אליכם,  לגלגל לפס, לצבוט שהמילוי לא יברח... להניח בצד כשסיימנו לגלגל את כולם חוזרים לראשון מאריכים מעט, קושרים ללחמניה, מניחים על נייר אפיה אחד ליד השני, להבריש בביצה לפזר שומשום/קצח להתפיח עוד חצי שעה לפחות בחורף. ולתנור חם 180° 20 ד'. כשיוצאים מהתנור להבריש בתע

עוגת שוקולד חמה פרווה

תמונה
כשכולם פה בשריים, ורק אני הצמחונית יכולה לאכול שוקולדים חלביים... אז הילדים אומרים שאני מגרה אותם.... ישר אני מכינה להם את העוגה זו....  עוגת שוקולד חמה פרווה ששווה יותר מכל עוגה חלבית מה צריכים? מצרכים רטובים: 2 ביצים 3/4 כוס שמן 2 כוסות מים. מצרכים יבשים: 2 כוסות קמח 2 אבקת אפייה כוס וחצי סוכר סוכר וניל 4 כפות קקאו מנופה.  איך מכינים: מערבבים יבשים מערבבים רטובים שופכים 3/4 מהרטובים ליבשים, מערבבים היטב, מוסיפים את השאר ומערבבים. מחלקים ל2 תבניות פס  ולתנור חם 170 מעלות כ 35 - 40 דקות מוציאים כשקיסם יוצא פירורי. מעל לשפוך שוקולד מומס: 100 גר' שוקולד מריר + כף שמן להמיס במיקרו בפולסים של חצי דקה. או .... אם אין לכם שוקולד אז פשוט להמיס במיקרו; שליש כוס מים 2 כפות קקאו 3 כפות סוכר  2 כפות שמן. לפזר מעל המון קוקוס או סוכריות. רוצים שהעוגה תראה חגיגית? שפכו מעל השוקולד החום פסים של שוקולד לבן לרוחב ואז תעברו עם קיסם וסמנו פסים לאורך הלוך ושוב (כמו בתמונה למטה) זהו, לפרוס לכולם, לא להשאיר כלום! כי זה כ"כ קל, מחר נכין חדש.... קחו, אתר מלאאא במתכוני פנקייקס שווים: ______ הכנתם?  שת