רשומות

מציג פוסטים מתאריך מרץ 7, 2021

פלפל קלוי ממולא בגבינה צנוברים ופסטו

תמונה
פלפל קלוי ממולא בגבינה צנוברים ובזיליקום/פסטו מתכון קליל ויפה להגשה שמכינים ברגע והוא טעים בהגזמה אבא שלי היקר (סבא ויקטור) מכין כל שישי את הסלטים לשבת מאז שהתרחבנו... והפסקנו לבוא כל שבת אז סבא היה מכין לי קופסא עם פלפל קלוי ליונתן שהוא מכין בגריל בדיוק אינסופי (ככה סבא, דייקן) ובוחר בשוק את הכי מתוקים! הילדים מזהים את הפלפל של סבא ויקטור! גם אם אני יכין בדיוק לפי ההוראות של סבא.... יעלו עליי :))) אוהבים אותך סבא 💓 אז נשארו לי שתי פלפלים משבת וזה מה שיצא: מה צריכים: 2 פלפלים קלויים  של סבא ויקטור :) (מי שאין לו של סבא ויקטור :))), שיקלה בגריל מכל צדדיו ואז לשקית לקלף) 100 גר גבינת פטה  חופן צנוברים כמה עלי בזיליקום מעט שמן זית (*אם יש לכם פסטו זה מחליף את הבזיליקום והצנוברים) איך מכינים: פורסים את הפלפלים ומחלקים ל3-4 רצועות מניחים בקצה כל רצועה: עלה בזיליקום ועליו מעט צנוברים (או חצי כפית פסטו) מעל פס גבינה גם לרוחב מעל הגבינה טיפי שמנ"ז מגלגלים ותוקעים קיסם לסגירה זהו, לתנור חם 230 מעלות 15-20 דקות. אפשר ב5 דקות האחרונות להוסיף גבינה מגורדת מעל! אני הגשתי על על טופו בטריאקי מט
תמונה
 איך אתם אוהבים את הפיצה שלכם? אני אוהבת את שלי דקה אוורירית וקראנצ'ית והקצוות תפוחות. התוספות המועדפות עליי, הן פטריות טריות עגבניות ובצל. הבצק הזה הוא כ"כ נוח לעבודה,  רך וגמיש,  שאפשר לשחק איתו ולהכין איתו כל סוג פיצה, דקה, עבה עם שוליים או בלי. טיפ לקצוות קראנצ'ים; למרוח שמנ"ז מסביב, אפשר להוסיף שומשום. קל קל קל !! לכו תשחקו בפיצריה. מה צריכים: קילו קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד) 4 כפות שמן זית 3 כוסות מים (700 מ"ל, תמיד בהדרגה) איך מכינים: לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה,  5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה.  ליצור כדור, לחלק ל4 כדורים. ללטף בשמן לכסות לתפיחה, עד שמכפיל נפח... בחורף כשעה. בקיץ כחצי שעה. לקחת כדור שתפח, לקמח אותו ואת משטח העבודה היטב. (אבל ממש) לפתוח לעיגול, דק (להשאיר שוליים בערך סנטימטר וחצי) להניח על מגש מרופד בנייר אפייה, לחורר,  למרוח רוטב,  תוספות,  גבינצ',  ולתנור חם חם חם... בחלק התחתון בחום הכי גבוה, 10-15 דקות, להוציא, לחתוך, לאכול!  הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה

רולדת שוקולדים 100% כוסמין

תמונה
מה צריכים: 1 קג קמח (אני השתמשתי בכוסמין מלא) חצי כוס שמן זית חצי כוס סוכר כפית מלח 2.5 כפות שמרים יבשים,   2.5 כוסות מים (בהדרגה) 3 ביצים איך מכינים: מערבבים הכל במיקסר (בשיטה של כל הבצקים שלי:  5 ד' לישה, 3 מנוחה, 5 לישה) (מלח ואבקת אפייה בסוף) ללוש ולהתפיח שעה להכפלת נפח. כשתפח, לחלק ל 4 כדורים  לרדד כדור על משטח מקומח/משומן למרוח מלית ולגלגל לרולדה אפשר לגלגל שתי פסי רולדה אחת על השנייה כמו צמה או לחתוך את הרולדה לשושנים ולהניח אחת ליד השניה, לתבנית מרופדת, להתפיח חצי שעה ולמרוח בביצה ולהכניס לתנור חם על 180° למלית שוקולד: 8 כפות קקאו  1.5 כוס מייפל טבעי (או סוכר טחון)  חצי כוס מים שמן קוקוס/קנולה חבילת פודינג וניל (80 גר') לערבב הכל. (במריחה, אפשר לפזר מעל המלית שוקולד לבן קצוץ, יוצא אש) למלית תמרים: חצי קילו תמרים רכים ללא חרצן, חצי כפית קינמון, 4 כפות שמן, כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים. ללוש/לטחון הכל יחד. בהצלחה! ❤️ הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עו