איך אתם אוהבים את הפיצה שלכם?
אני אוהבת את שלי דקה אוורירית וקראנצ'ית והקצוות תפוחות.
התוספות המועדפות עליי, הן פטריות טריות עגבניות ובצל.
הבצק הזה הוא כ"כ נוח לעבודה, רך וגמיש,
שאפשר לשחק איתו ולהכין איתו כל סוג פיצה,
דקה, עבה עם שוליים או בלי.
טיפ לקצוות קראנצ'ים;
למרוח שמנ"ז מסביב, אפשר להוסיף שומשום.
קל קל קל !!
לכו תשחקו בפיצריה.
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד)
4 כפות שמן זית
3 כוסות מים (700 מ"ל, תמיד בהדרגה)
איך מכינים:
לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה,
5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה.
ליצור כדור, לחלק ל4 כדורים.
ללטף בשמן לכסות לתפיחה, עד שמכפיל נפח...
בחורף כשעה.
בקיץ כחצי שעה.
לקחת כדור שתפח,
לקמח אותו ואת משטח העבודה היטב. (אבל ממש)
לפתוח לעיגול, דק
(להשאיר שוליים בערך סנטימטר וחצי)
להניח על מגש מרופד בנייר אפייה, לחורר,
למרוח רוטב, תוספות, גבינצ',
ולתנור חם חם חם... בחלק התחתון בחום הכי גבוה,
10-15 דקות, להוציא, לחתוך, לאכול!
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה