רשומות

מציג פוסטים מתאריך פברואר 14, 2021

חצ'פורי שקשוקה

תמונה
וואו, מחר חוזרים ללימודים, אחרי שנה סגר! אני חוזרת לעבודה אחרי 4 חודשי חל"ת. מרגיש לי כמו אחרי חופשת לידה + חופש גדול.... בקיצור צריך להתכונן למחר, משהו קל לצהרים, אבל גם מנחם. אם נשארה לכם מטבוחה משבת זה מעולה! מה צריכים: 500 גר' קמח לבן  500 גר'  כוסמין מלא 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד) 4 כפות שמן זית 3 כוסות מים (תמיד בהדרגה) איך מכינים: לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה, 5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה. לחלק ל4, ליצור כדורים. ללטף בשמן לכסות לתפיחה, עד שמכפיל נפח... בחורף שעה לקחת כדור שתפח, לקמח אותו ואת משטח העבודה היטב. (אבל ממש) לפתוח לעיגול דק. בשוליים מניחה תערובת גבינות, (גבינה צהובה, גבינת שמנת וביצה, מערבבת) ולסגור את שולי הבצק על הגבינות. במרכז מניחה רוטב שקשוקה, בתמונה אני מרחתי רוטב מטבוחה (מתכון באינסטגרם) שנשאר משבת. ולתנור חם חם בחלק התחתון בחום הכי גבוה (כמו פיצה),7 דקות, להוציא, להוסיף ביצים ולהחזיר לעוד 7 דקות. להוציא, לתלוש שוליים, לטבול בשקשוקה ולאכול!  חצ'פורי שקשוקה, חצי מהקמח כוסמין מלא, יוצא מ

חלות לשבת המלכה

תמונה
בילדות שלי קנינו חלות לשבת חשבתי שלהכין חלות בבית זה מסובך בעצם.... לא חשבתי על זה בכלל חלות מגיעות מהסופר! וזהו. ואז הכרתי את חמותי היקרה שכל דבר אצלה קלי קלות, כזה, מה הבעיה רוצים פיצה, קוסקוס, עוגות... היא כבר במטבח הופכת הכל וזה מוכן בדקות... אם אין מצרכים ממירים במשהו אחר... קיצר חיים קלים! אימצתי את השיטה זה ממש לא קרה ביום אחד, בכלל לא, בהתחלה היא נראתה לי כמו רוח סערה שאני העדינה/אדישה... לעולם לא אהיה בכיוון!  כשהילדים היו קטנים בעיקר לא בישלתי. בסוף ההריון החמישי של הבן הקטן שלי, היה לי חשקים למאפים יצא שכל יום הילדים היו חוזרים מבי"ס (הדבר הזה שהיו הולכים וחוזרים ממנו פעם) לריחות מאפייה בייגלים, מתוקים, מלוחים, חלות, לחמניות, קמח לבן, מלא, כוסמין.... חיינו על טהרת הפחממה שם התמקצעתי :) בחודש תשיעי בהריון האחרון :))) היום אם הילדים מבקשים אני קמה למטבח ומעיפה הכל כמו רוח סערה... ואין כמו חלות לשבת, כ"כ קל וכיף להכין! המתכון הוא לקילו! מי שרוצה לעשות הפרשת חלה, תכפיל כמויות. הוספתי למטה את הברכה. יאלה קומו! מה צריכים? קילו קמח 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר כף מלח (מ

תבשיל אפונה וקציצות

תמונה
מה צריכים? לתערובת הקציצות: 1/2 קילו עוף טחון חצי כוס פירורי לחם 2 קישואים מגורדים בצל גדול קצוץ תבלינים; חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפלש, כפית מלח, 1/3 כפית כמון, רבע כפית אבקת סודה לשתייה. *אפשרי - קורט אגוז מוסקט* לרוטב: 1/3 כוס שמן בצל קצוץ תבלינים; כפית כורכום, 1/3 כפית פלפלש, כפית מלח. מים רותחים. שקית אפונה קפואה. מופשרת. מכינים: מטגנים בצל אחד להשחמה קלה ב-  1/3 כוס השמן שהכנו , בנתיים מערבבים את תערובת הקציצות; עוף, בצל אחד, קישואים, פירורי לחם ותבלינים. כשהבצל מטוגן מוסיפים את תבליני הרוטב, מערבבים ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מתחילים לכדר כדורי קציצות לתוך הרוטב, כשמסיימים לכדר, אם התאדו המים, מוסיפים עוד חצי כוס. שופכים את האפונה פנימה, מרתיחים, מנמיכים אש, מכסים ומבשלים 10 ד'. פותחים מכסה ומאדים מים שישארו בערך ס"מ נוזלים בסיר. זהו, אוכל חורפי כזה, מחמם... מגישים על אורז לבן של אירועים* יש מתכון לאורז אחד אחד באינסטגרם! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...  

מעמולבריאות תמרים ואגוזים

תמונה
רולדה פריכה או מעמול במילוי תמרים ואגוזים, קבלו את הגרסה הבריאה שהפילה אצלי בבית את הגרסה הפחות בריאה חומרים: לבצק פריך: 120 גרם שמן קוקוס/200 חמאה 2 חלמוני ביצה 3 כוסות קמח (אני שמה חצי מהכמות קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן) כפית אבקת אפיה 4 כפות מייפל טבעי/אבקת סוכר 4 כפות חלב צמחי סוכר וניל/תמצית וניל למילוי: חצי קילו תמרים רכים ללא חרצן, חצי כפית קינמון, 2 כפות שמן, כוס וחצי אגוזי מלך קצוצים. הכנת הבצק: במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל החומרים לבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, מכסים בניילון למקרר לחצי שעה או למקפיא ל10 ד'.  בזמן שהבצק מתקרר נכין מילוי; הכנת המילוי; ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה, בין שתי ניירות אפייה מרדדים  (כמו בצק)  את המלית כמעט לגודל שנרדד את הבצק. בשלב הזה נחמם תנור ל180°. הכנת הבצק: נרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה למלבן (בערך) בעובי חצי ס"מ. נניח על הבצק את המלית ונגלגל בעזרת נייר האפייה. נעביר לתבנית מרופדת בעזרת נייר האפיה, את ה"תפר" נניח למטה, נחרוץ פסים עדינים למעלה. ולתנור החם ל35-40 ד'. נוציא נצנן מעט נפדר באבקת סוכר ונפרוס בעדינות. זהו

עוגת קוקוס תפוזים

תמונה
 קוקוס תפוזים שלמות. 🍊🥥 אמא שלי מכינה עוגה מושלמת שהחלק התחתון שלה צהוב מעליה יש שכבה לבנה של חלבונים וקוקוס , הייתי חייבת למצוא את הגרסה הקלה, בלי הפרדה ובלי חלוקה... ובול אותו טעם בול!!  אז מצאתי, קחו לכם ❤️ ככה בקלות מכינים אותה; מקציפים 6 ביצים עם 3/4 כוס סוכר ושתי שקיות סוכר וניל כ-5 דקות לקצף תפוח ובהיר. מוסיפים בזרזוף, 2/3 כוס שמן , כוס מיץ תפוזים , מנמיכים מהירות מיקסר להכי נמוך ומוסיפים בהדרגה; כוס ורבע קמח אבקת אפייה אחת ושתי כוסות קוקוס לתבנית עגולה 26 ס"מ או שתי תבניות פס. לתנור חם 170° 50 ד', קיסם יבש. **אני מוציאה והופכת על 3 כוסות זכוכית עד לצינון, כך העוגה נשארת יותר אוורירית, לא חובה כמובן. **אפשר להוסיף לבלילה שוקולד מריר קצוץ דק/מגורד ומעורבב בכף קמח, ככה הילדים אוהבים הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

תותים בשמנת

תמונה
קינוח בקטנה,  מתכון של בעלי. נכון שזה לא ממש מתכון ויהיו כאלה שירימו גבה או 2 אבל זה קינוח שמגיע לו מקום של כבוד כי הוא כזה קל להכנה והטעם שלו הפיל הרבה אנשים ששאלו בהתלהבות וואו, מההה זההה? אז כשהזמן קצר ויש אורחים תכינו את זה זה תמיד הצלחה! מה צריך: גביע שמנת חמוצה 8 תותים בינוניים שקית סוכר וניל זהו! הכנה בקטנה: חותכים תותים לקוביות מערבבים עם שמנת וסוכר וניל. מגישים, מפנקים. זהו!, כמה פשוט ככה טעים! קינוח בדקה. הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

בייגל טרי בריא

תמונה
  מה צריכים?: קילו קמח (אפשר כל קמח) (אני שמתי 350 גר' קמח כוסמין מלא ו- 650 גר' קמח לבן רגיל) 2 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר 1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד) שקית אבקת אפייה 2 כפות שמן זית 3 כוסות מים (תמיד בהדרגה) בואו נכין: לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה, 5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה. הבצק צריך להיות קצת דביקי בתחתית הקערה. ליצור כדורים של 100 גר' בערך. להניח על מגש ברווחים להתפחה של שעה בערך. **שימו 💓 שזמני התפחה משתנים מחורף לקיץ! ללטף בשמן לכסות לתפיחה, עד שמכפיל נפח... כשתפחו הכדורים, מכינה תבנית עם נייר אפייה, לוקחת כדור בצק ובעזרת האגודלים י וצרת חור במרכז ומעט פותחת לצדדים, מניחה כך את כולם על התבנית ברווחים,  בערך 5 בייגלים נכנסים בתבנית. מורחת מיד ביצה ומפזרת שומשום, פרג או קצח. מתפיחה עוד חצי שעה לפחות. עכשיו לתנור חם 180° 20 ד' להשחמה! זהו! תצננו מעט, חתכו אותו באמצע,  תראו כמה בועיות קטנות יש לו,  תמרחו מה שיש,  איזה גבינת שמנת זיתים,  פסטו ממרח פלפלים ותעמיסו מעל ירקות. להיט של בריאות! טעים בטירוףףף הכנתם? שתפו איתי 🙂 בלחיצה על הת