בייגל טרי בריא

 

מה צריכים?:

קילו קמח (אפשר כל קמח)

(אני שמתי 350 גר' קמח כוסמין מלא

ו- 650 גר' קמח לבן רגיל)

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד)

שקית אבקת אפייה

2 כפות שמן זית

3 כוסות מים (תמיד בהדרגה)

בואו נכין:

לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה,

5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה.

הבצק צריך להיות קצת דביקי בתחתית הקערה.

ליצור כדורים של 100 גר' בערך.

להניח על מגש ברווחים להתפחה של שעה בערך.

**שימו 💓 שזמני התפחה משתנים מחורף לקיץ!

ללטף בשמן לכסות לתפיחה, עד שמכפיל נפח...

כשתפחו הכדורים,

מכינה תבנית עם נייר אפייה,

לוקחת כדור בצק ובעזרת האגודלים
יוצרת חור במרכז ומעט פותחת לצדדים,
מניחה כך את כולם על התבנית ברווחים, 

בערך 5 בייגלים נכנסים בתבנית.

מורחת מיד ביצה ומפזרת שומשום, פרג או קצח.

מתפיחה עוד חצי שעה לפחות.

עכשיו לתנור חם 180° 20 ד' להשחמה!

זהו!

תצננו מעט, חתכו אותו באמצע, 
תראו כמה בועיות קטנות יש לו, 
תמרחו מה שיש, 
איזה גבינת שמנת זיתים, 
פסטו ממרח פלפלים
ותעמיסו מעל ירקות.

להיט של בריאות! טעים בטירוףףף

הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים