סירות חציל בתנור

 סירות מחמר (חצילים) אפויות שלא תרגישו שזה לא טוגן...
זה יצא כזה פריך מבחוץ ועסיסי בפנימיות 💚,
זה צמחוני ומי שלא בקטע שיוסיף עוף טחון. 🍗🐔🐔


איך מכינים עכשיו ודחוף;

מקלפים 4 חצילים וחותכים ל2 מרוקנים תוכן עם כפית.

משפריצים/מורחים שמן, ומניחים

על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לתנור חם ל10 ד'.

בנתיים מכינים מלית;

מגרדים במעבד מזון; 

4 קישואים גדולים, 1 בצל גדול,
ואת פנים החציל שרוקנו.

מוסיפים כפית וחצי מלח מערבבים ומניחים במסננת .

אחרי 5 דקות סוחטים היטב. (חלק מהמלח יוצא בסחיטה)

קוצצים צרור פטרוזליה (לא חובה)

מוסיפים;

3 כפות סולת/בפסח קמח מצה, כף פפריקה, רבע כפית פלפל. ש.,

4 ביצים, קורט אבקת סודה לשתייה,

קורט אבקת אפייה. מערבבים טוב.

לציפוי;

מכינים בקערה נפרדת או בשקית סנדביץ';

כף פפריקה, חצי כפית מלח, מעט פלפלש,
2 כפות סולת+כף קמח/ בפסח 2 כפות קמח מצה+כף קורנפלור.

מוציאים את החצילים מהתנור, 

ממלאים כל חציל במלית

עד הסוף עם בטן קטנה, 

בשלב הזה אפשר לדחוף במרכז כל סירה בבלילה, רבע ביצה קשה. (לא חובה)

מפזרים על נייר האפייה וגם מעל החציל את הציפוי, 

משפריצים שמן 

ומחזירים לתנור החם על 200° לעוד 25 ד'

עד להזהבה יפה.

מצננים מעט (אם עומדים בפיתוי) ואוכלים.

**אפשר להוסיף לבלילה 300 גר' עוף טחון.

**במחמר המקורי המילוי עשוי מחציל בלבד במקום קישוא,

לדעתי זה קליל יותר ככה,
אבל בהחלט טעים גם המקור!

יוצא מעדן אמיתי... יפה להגשה!

לצד אורז או על סלט זה מעולה!

הכנתם? שתפו איתי 🙂


בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים