רשומות

קוביות באונטי כשל"פ

תמונה
קוביות באונטי כ"כ בריאות שפשוט אוכלים אותן ומרזים תוך כדי לעיסה 🤣 מתכון שמכינים בקלות ללא אפייה. הכי אני אוהבת שילוב של קוקוס ושוקולד זה מנצח כל מתוק! והמתכון הזה כ"כ פשוט, אפשר לתת לילדים להכין אותו לבד. מצרכים: שכבת שוקולד מריר: 100 גר' קוביות שוקולד מריר. כף שמן קוקוס/חמאה/נטורינה חצי כפית קקאו. חצי כפית נס קפה. 1/2 כפית סוכר וניל. קורט מלח. שכבת קוקוס:  4 כוסות קוקוס  6 כפות שמן קוקוס/חמאה/נטורינה 3/4 כוס חלב/ חלב צמחי 1/4 כוס אבקת סוכר. אם יבש מעט פשוט תוסיפו מעט חלב. שכבת שוקולד חלב: 100 גרם קוביות שוקולד חלב כף שמן קוקוס/חמאה/נטורינה מכינים שכבות; שכבה 1: ממיסים את החומרים של שכבת השוקולד המריר, מערבבים, משטחים על תבנית עם נייר אפייה, מקפיאים 10 דקות. שכבה 2: מערבבים את חומרי שכבת הקוקוס (אם היא יבשה תוסיפו מעט חלב) משטחים על שכבת השוקולד ומקפיאים 15 ד'. שכבה 3: ממיסים ומערבבים את חומרי שכבת שוקולד החלב, שופכים על שכבת הקוקוס, מקפיאים 10 ד', חותכים לקוביות בעזרת סכין שטבלנו במים חמים וניגבנו (יבשה), כך מקבלים חיתוך יפה! זהו! ככה! פשוט! מגישים ליד הקפה 🖤🤍

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

תמונה
מי שאוהב עוגות גבינה, חייב להכין את העוגה הזו השילוב של המתיקות, החמיצות, הגבינה עם הקרם תות.... זה פשוט פצצת טעמים בפה, מפנקת ביותר!!! מה צריכים: 6 ביצים (מופרדות) חצי כוס סוכר 500 גר' גבינה לבנה 5% גביע שמנת חמוצה 3 כפות קורנפלור 3 כפות אבקת פודינג וניל *תנור חם 200° *תבנית עם כוס מים בתחתית התנור  איך מכינים: מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב לבן, להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף; 6 חלמונים , 500 גר' גבינה לבנה 5%, גביע שמנת חמוצה, 3 כפות קורנפלור, 3 כפות פודינג וניל. לערבב להטמעת הקמח ודי. לתבנית, ככל שהתבנית תהיה קטנה העוגה תהיה גבוהה. ולתנור החם 200° 10 ד'  ואז 160°  לשעה. אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה, אבל ממש לא חובה! זהו! ז- הו! תוציאו מהתנור. עולה ולא יורדת! בכלל! בכלל בכלל! צננו אותה בא לכם לקשט בקצפת? זה עולם אחר עם קצפת! אז תקציפו: 250 גר' שמנת מתוקה חצי כוס חלב  2 כפות אבקת פודינג וניל כף סוכר עד להתייצבות. למרוח על עוגה קרה!!  במריחת הקצפת יוצרים ס"מ שוליים בתוך השוליים מורחים את קרם התותים. לקרם תות: חצי קילו תותים טחונים 2 כפות סוכר חום לבשל

סירות חציל בתנור

תמונה
 סירות מחמר (חצילים) אפויות שלא תרגישו שזה לא טוגן... זה יצא כזה פריך מבחוץ ועסיסי בפנימיות 💚, זה צמחוני ומי שלא בקטע שיוסיף עוף טחון. 🍗🐔🐔 איך מכינים עכשיו ודחוף; מקלפים 4 חצילים וחותכים ל2 מרוקנים תוכן עם כפית. משפריצים/מורחים שמן, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לתנור חם ל10 ד'. בנתיים מכינים מלית; מגרדים במעבד מזון;  4 קישואים גדולים, 1 בצל גדול, ואת פנים החציל שרוקנו. מוסיפים כפית וחצי מלח מערבבים ומניחים במסננת . אחרי 5 דקות סוחטים היטב. (חלק מהמלח יוצא בסחיטה) קוצצים צרור פטרוזליה (לא חובה) מוסיפים; 3 כפות סולת/בפסח קמח מצה, כף פפריקה, רבע כפית פלפל. ש., 4 ביצים, קורט אבקת סודה לשתייה, קורט אבקת אפייה. מערבבים טוב. לציפוי; מכינים בקערה נפרדת או בשקית סנדביץ'; כף פפריקה, חצי כפית מלח, מעט פלפלש, 2 כפות סולת+כף קמח/ בפסח 2 כפות קמח מצה+כף קורנפלור. מוציאים את החצילים מהתנור,  ממלאים כל חציל במלית עד הסוף עם בטן קטנה,  בשלב הזה אפשר לדחוף במרכז כל סירה בבלילה, רבע ביצה קשה. (לא חובה) מפזרים על נייר האפייה וגם מעל החציל את הציפוי,  משפריצים שמן  ומחזירים לתנור החם על

כדורי חרוסת

תמונה
החרוסת היא המלכה של פסח, מילדות אני תמיד מחכה לרגע שאבא שלי כורך חסה, מצה וחרוסת, הביס המושלם! אז מה היא מסמלת החרוסת?  "תיקנוה זכר לטיט שנשתעבדו בו אבותינו במצרים. רכיביה הם פירות שנמשלה בהם כנסת-ישראל. מוסיפים בה יין, זכר לקהות השיניים מקושי השעבוד וזכר למכת דם." בקיצור, עשינו מהלימון לימונדה. וכמה שזה טעים! הכי נוח וגם יפה, להכין אותה בכדורים, ולחלק כדור לכל סועד. מה צריכים: 200 גר' אגוזים. 200 גר' תמר מגהול ללא חרצן. כף חלב צמחי/מים/יין כפית שטוחה קינמון 2 כפות קוקוס כפית שמן קוקוס/כל שמן ועוד כוס קוקוס לציפוי הכדורים. איך מכינים: במעבד מזון טוחנים בפולסים!!! את כל החומרים פרט לשמן קוקוס, כשהכל טחון מוסיפים שמן קוקוס ומערבבים בעוד כמה פולסים לאיחוד, יוצרים כדורים קטנים , 3 ס"מ קוטר, ומניחים בקערת קוקוס, מערבבים בהקפצות קלות עד שכל הכדורים מצופים, אפשר להעביר לקופסא ואפשר להשאיר בקערת הקוקוס במקרר. יהי רצון שנצא מעבדות לחירות 🤍 חג פסח שמח וכשר.

סלט חצילים פלפלים צבעוני

תמונה
הסלט הזה הוא מתאים להכל! ליד קוסקוס, אורז.... או בכל סנדביץ, זה פשוט הולך עם הכל, גבינת פטה, חומוס, פלאפל, שניצל....הכל! מה צריכים: 3 חצילים בינוניים 3 פלפלים אדומים/כתומים 4 שיני שום כתושות חצי כוס חומץ כפית שטוחה מלח (לפי טעם) רבע כפית פלפלש  כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כמון איך מכינים: חותכים חצילים לקוביות שופכים עליהם חצי כוס שמן וכפית שטוחה מלח, מערבבים. משטחים על תבנית מרופדת, תכניסו לתנור חם טורבו 200°. חותכים 3 פלפלים לקוביות, משמנים מעט וממלחים, לתבנית מרופדת, תכניסו לתנור מתחת לחצילים לחצי שעה, תבדקו אחרי 20 דקות (כל תנור הוא שונה. ) אחרי חצי שעה תחליפו מקומות בין החציל לפלפלים. תוסיפו 10 דקות , עד להשחמה... תוציאו, צננו. תוסיפו שום, חומץ ואת כל התבלינים ערבבו בעדינות בקיפולים (כדי לא לשבור את ריבועי החציל) זהו, צנצנו! כמו שאמרתי, סלט חובה בבית! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

תמונה
  עוגת דקה לשבת קצפת שוקולד כשמה כן היא! זו עוגה שמכינים בצ'יק, היא נולדה בדקה לשבת כשגיליתי שאין מספיק קינוחים לשבת, היה קינוח שחלק לא אוהבים, אז את זאת כולם אוהבים, אז יאלה תפנו דקה ותכינו אותה! בנוסף היא מרשימה ביותר, נראית של הביוקר .... קיצר, מה צריכים: לתחתית : 100 גרם חמאה מומסת חבילת ביסקוויטים של גטניו לקצפת : 500 גרם שמנת מתוקה כפית תמצית וניל 100 גרם שוקולד חלב רבע כוס שמנת מתוקה עוד קצת שוקולד חלב לגרד למעלה. איך מכינים? בקלות מפחידה: טוחנים בסקוויטים/ עוגיות פסח מוסיפים חמאה מומסת משטחים על תבנית ולמקרר. בינתיים; ממיסים שוקולד חלב ורבע כוס שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות במיקרו, מערבבים עד שהשוקולד מבריק וחלק. מקציפים 500 גרם שמנת + כפית תמצית וניל. מקפלים את השוקולד שהצטנן לתוך הקצפת מעט, שנשארים פסי זברה. מורחים על התחתית. מעל מגרדים שוקולד חלב בפומפיה. זהו! למקרר עד אחרי הארוחה ! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

פטיפר מלוח כשל"פ

תמונה
פטיפר מלוח ללא גלוטן, למה? כי איזה טעים זה מלוח?! וכמה פטיפרים מתוקים יש ... ו... כי הוא כשל"פ מה צריכים? אגוזי מלך פסטו גבינת פטה קצח/שומשום טיפי שמנ"ז חלמון ביצה משלבים שכבות; טוחנים/קוצצים אגוזי מלך ומשטחים בתחתית תבנית אישית מעל משטחים כפית פסטו מעל מפוררים כפית גבינת פטה וטיפי שמנ"ז מפזרים קצח/שומשום מעל מניחים חלמון ביצה ולתנור חם 180° 10 ד'. מוציאים מחלצים, מגישים. לצד סלט,  קרקר בריאות או מצה... לבריאות! הכנתם?  שתפו איתי  🙂 בלחיצה על התמונה פה למטה תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...