עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ
מי שאוהב עוגות גבינה, חייב להכין את העוגה הזו
השילוב של המתיקות, החמיצות, הגבינה עם הקרם תות....
זה פשוט פצצת טעמים בפה, מפנקת ביותר!!!
מה צריכים:
6 ביצים (מופרדות)
חצי כוס סוכר
500 גר' גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
3 כפות קורנפלור
3 כפות אבקת פודינג וניל
*תנור חם 200°
*תבנית עם כוס מים בתחתית התנור
איך מכינים:
מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר
לקצף יציב לבן,
להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף;
6 חלמונים , 500 גר' גבינה לבנה 5%,
גביע שמנת חמוצה, 3 כפות קורנפלור,
3 כפות פודינג וניל.
לערבב להטמעת הקמח ודי.
לתבנית,
ככל שהתבנית תהיה קטנה
העוגה תהיה גבוהה.
ולתנור החם 200° 10 ד'
ואז 160° לשעה.
אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה,
אבל ממש לא חובה!
זהו! ז- הו!
תוציאו מהתנור.
עולה ולא יורדת! בכלל!
בכלל בכלל!
צננו אותה
בא לכם לקשט בקצפת?
זה עולם אחר עם קצפת!
אז תקציפו:
250 גר' שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
2 כפות אבקת פודינג וניל
כף סוכר
עד להתייצבות.
למרוח על עוגה קרה!!
במריחת הקצפת יוצרים ס"מ שוליים
בתוך השוליים מורחים את קרם התותים.
לקרם תות:
חצי קילו תותים טחונים
2 כפות סוכר חום
לבשל על אש נמוכה כרבע שעה
עד למרקם קרמי.
לצנן ולמרוח על הקצפת.
זהו, תביאו כפית, תכינו קפה! וכנסו לגן עדן.
הכנתם? שתפו איתי 🙂
תגובות
הוסף רשומת תגובה