עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

מי שאוהב עוגות גבינה, חייב להכין את העוגה הזו

השילוב של המתיקות, החמיצות, הגבינה עם הקרם תות....

זה פשוט פצצת טעמים בפה, מפנקת ביותר!!!



מה צריכים:

6 ביצים (מופרדות)

חצי כוס סוכר

500 גר' גבינה לבנה 5%

גביע שמנת חמוצה

3 כפות קורנפלור

3 כפות אבקת פודינג וניל


*תנור חם 200°

*תבנית עם כוס מים בתחתית התנור


 איך מכינים:

מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר
לקצף יציב לבן,
להוריד למהירות נמוכה ולהוסיף;
6 חלמונים , 500 גר' גבינה לבנה 5%,
גביע שמנת חמוצה, 3 כפות קורנפלור,
3 כפות פודינג וניל.
לערבב להטמעת הקמח ודי.

לתבנית,

ככל שהתבנית תהיה קטנה

העוגה תהיה גבוהה.

ולתנור החם 200° 10 ד' 

ואז 160°  לשעה.

אפשר לכבות ולהשאיר עוד רבע שעה,

אבל ממש לא חובה!

זהו! ז- הו!

תוציאו מהתנור.

עולה ולא יורדת! בכלל!

בכלל בכלל!

צננו אותה

בא לכם לקשט בקצפת?

זה עולם אחר עם קצפת!

אז תקציפו:

250 גר' שמנת מתוקה

חצי כוס חלב 

2 כפות אבקת פודינג וניל

כף סוכר

עד להתייצבות.

למרוח על עוגה קרה!! 

במריחת הקצפת יוצרים ס"מ שוליים

בתוך השוליים מורחים את קרם התותים.

לקרם תות:

חצי קילו תותים טחונים

2 כפות סוכר חום

לבשל על אש נמוכה כרבע שעה

עד למרקם קרמי.

לצנן ולמרוח על הקצפת.

זהו, תביאו כפית, תכינו קפה! וכנסו לגן עדן.

הכנתם? שתפו איתי 🙂


בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים