חצ'פורי שקשוקה

וואו, מחר חוזרים ללימודים, אחרי שנה סגר!
אני חוזרת לעבודה אחרי 4 חודשי חל"ת.
מרגיש לי כמו אחרי חופשת לידה + חופש גדול....

בקיצור צריך להתכונן למחר,
משהו קל לצהרים, אבל גם מנחם.

אם נשארה לכם מטבוחה משבת זה מעולה!

מה צריכים:

500 גר' קמח לבן 

500 גר' כוסמין מלא

2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1 כף מלח (אני מחביאה בקמח בצד)

4 כפות שמן זית

3 כוסות מים (תמיד בהדרגה)

איך מכינים:

לערבב יבשים ושמנ"ז, להוסיף מים בהדרגה,

5 דקות לישה, 3 ד' מנוחה ועוד 5 לישה.

לחלק ל4, ליצור כדורים.

ללטף בשמן לכסות לתפיחה,
עד שמכפיל נפח... בחורף שעה

לקחת כדור שתפח, לקמח אותו
ואת משטח העבודה היטב. (אבל ממש)

לפתוח לעיגול דק.

בשוליים מניחה תערובת גבינות,

(גבינה צהובה, גבינת שמנת וביצה, מערבבת)

ולסגור את שולי הבצק על הגבינות.

במרכז מניחה רוטב שקשוקה, בתמונה אני מרחתי
רוטב מטבוחה (מתכון באינסטגרם) שנשאר משבת.

ולתנור חם חם בחלק התחתון בחום הכי גבוה (כמו פיצה),7 דקות,
להוציא, להוסיף ביצים ולהחזיר לעוד 7 דקות.

להוציא, לתלוש שוליים, לטבול בשקשוקה ולאכול! 

חצ'פורי שקשוקה, חצי מהקמח כוסמין מלא, יוצא מושלם,

אצלנו לא אוהבים שהביצה רוקדת, 

אוהבים חצי נא, כמעט מוכן כזה, 

אתם תכינו איך שאתם אוהבים, 

את הביצים הוספתי ב 7 דקות אחרונות של האפייה.

רוצים רכות יותר, תוסיפו ב5 דקות אחרונות!

הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים