דג מרוקאי עצבני אש!
תשכחו כל מה שידעתם על דג מרוקאי!!
ותרשמו את המתכון הזה במקום בטוח.
הוא קל קל קל קל
ולא מבייש את הסבתות המרוקאיות של פעם!
רכיבים:
• קילו דג (אצלנו אוהבים סלמון)
אפשר עם כל דג שאתם אוהבים!
• 8 עגבניות (טחונות קל במעבד)
• 3 פלפלים (גם טחונים במעבד)
• 4 פלפלים חריפים
• ראש שום חתוך לרצועות
• צרור כוסברה חתוכה
• כוס וחצי שמן
• תבלינים; חצי כפית פלפלש,
כף פפריקה, כפית כורכום,
חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח.
• לימון כבוש (אופציונלי לאוהבי הלימון)
זהו!
בואו נכין:
מעבירים לסיר, טפלון רחב ונמוך,
את העגבניות והפלפלים שטחנו קלות במעבד מזון.
**לא לטחון יותר מדיי למיץ, רק עד שהכל חתוך כמו סלט דק דק.**
על אש גבוהה מאדים את רוב הנוזלים. (95%)
בערך רבע שעה.
מוסיפים פלפלים חריפים, את כל התבלינים, שמן ושום.
מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
בנתיים פורסת את הדג המופשר לגמרי,
שוטפת אותו
(אני משרה בחומץ 5 דקות
ושוטפת טובטובטוב, כמו שאמא שלי אומרת :))
עכשיו מפזרת את עלי הכוסברה הקצוצה
(את הגבעולים מניחה גם בסיר בצד, הם נותנים הרבה טעם)
את חתיכות הדג מעבירה לרוטב בצורה כזו;
כל חתיכה מניחה עם הפנים על הרוטב ואז הופכת ומניחה.
בקיצור, עושה להם אמבטיית רוטב בטיפול אישי אחד אחד.
**אופציונלי: לאוהבי הלימון
בשלב הזה אני מפזרת כמה פרוסות לימון כבוש על הדגים.
(ראו מתכון ל"לימון כבוש הדרך הקלה").
כשכל הדגים בתוך הרוטב, מכסה ומרתיחה,
מנמיכה אש ומבשלת 4 דקות לא יותר.
**אפשר להכניס לצריבה בגריל על 250 מעלות
שהתנור כבר ממש חם מראש ל3 דקות.
לא יותר שלא יתייבש!
*אם רגישים אצלכם שימו רק 2 פלפלים ירוקים חריפים.
**אפשר לחתוך את העגבניות והפלפלים לפרוסות במקום לטחון,
אבל כשטוחנים יוצא להיט, אצלי כולם עפו....
יאלה לבריאות!
תגובות
הוסף רשומת תגובה