דג מרוקאי עצבני אש!

תשכחו כל מה שידעתם על דג מרוקאי!!

ותרשמו את המתכון הזה במקום בטוח.

הוא קל קל קל קל
ולא מבייש את הסבתות המרוקאיות של פעם!

רכיבים:

 • קילו דג (אצלנו אוהבים סלמון)

אפשר עם כל דג שאתם אוהבים!

• 8 עגבניות (טחונות קל במעבד)

• 3 פלפלים (גם טחונים במעבד)

• 4 פלפלים חריפים

• ראש שום חתוך לרצועות

• צרור כוסברה חתוכה

• כוס וחצי שמן

תבלינים; חצי כפית פלפלש,
כף פפריקה, כפית כורכום,
חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח.

• לימון כבוש (אופציונלי לאוהבי הלימון)

זהו!

בואו נכין:

מעבירים לסיר, טפלון רחב ונמוך,
את העגבניות והפלפלים שטחנו קלות במעבד מזון.

**לא לטחון יותר מדיי למיץ, רק עד שהכל חתוך כמו סלט דק דק.**

על אש גבוהה מאדים את רוב הנוזלים. (95%)
בערך רבע שעה.

מוסיפים פלפלים חריפים, את כל התבלינים, שמן ושום. 

מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.

בנתיים פורסת את הדג המופשר לגמרי,

שוטפת אותו
(אני משרה בחומץ 5 דקות
ושוטפת טובטובטוב, כמו שאמא שלי אומרת :))

עכשיו מפזרת את עלי הכוסברה הקצוצה
(את הגבעולים מניחה גם בסיר בצד, הם נותנים הרבה טעם)

את חתיכות הדג מעבירה לרוטב בצורה כזו;
כל חתיכה מניחה עם הפנים על הרוטב ואז הופכת ומניחה.
בקיצור, עושה להם אמבטיית רוטב בטיפול אישי אחד אחד.

**אופציונלי: לאוהבי הלימון
בשלב הזה אני מפזרת כמה פרוסות לימון כבוש על הדגים.
(ראו מתכון ל"לימון כבוש הדרך הקלה").

כשכל הדגים בתוך הרוטב, מכסה ומרתיחה,
מנמיכה אש ומבשלת 4 דקות לא יותר.

**אפשר להכניס לצריבה בגריל על 250 מעלות

שהתנור כבר ממש חם מראש ל3 דקות.

לא יותר שלא יתייבש!

*אם רגישים אצלכם שימו רק 2 פלפלים ירוקים חריפים.

**אפשר לחתוך את העגבניות והפלפלים לפרוסות במקום לטחון,
אבל כשטוחנים יוצא להיט, אצלי כולם עפו....

יאלה לבריאות!

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים