עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם, לוז, שוקולד לבן, חגיגה כזאת...
וכמובן גם עוגיות.
כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לקנות מטבעות שוקולד לבן,
של הביוקר מחנות של אפייה, 
זה הקפיץ את נעמי למטבח ל... אמסטרדם...
@neomi_brami
הכינה את העוגיות בקלות ואפילו
הלכה בנוסף על עוגיית אמסטרדם גדולה.
הילדה גדולה... ואלופה!
יצא טעים ברמות.

ואפילו שהפחתנו בחצי את כמויות סוכר ...
אז יש לנו פה גם עוגיות 
וגם עוגיית ענק עם לוז וזילוף לבן.

יאלה כנסו למטבח, זה קללללל קל

מצרכים:

200 גרם חמאה מומסת

חצי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום 

2 ביצים

כפית תמצית וניל / סוכר וניל

כף ברנדי/קוניאק...מה שיש

3/4 כוס קקאו

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

כף קורנפלור

כ- 200 גרם שוקולד לבן **למילוי 


הכנה:

מערבבים את כל הרטובים עם הסוכר

מערבבים יבשים ומאחדים

מניחים שכבת עוגיה דקה שיצרנו מכדור בצק-
עליה 3 מטבעות שוקולד לבן ומעל עוד שכבת עוגיה דקה
שסוגרת הכל.

לתבנית מרופדת ברווחים,

ולתנור חם 180° 12 דקות.

מוציאים מצננים טוב ואוכלים.

חובה לשבור את העוגיה ל-2 לפני שאוכלים 😜


לעוגית אמסטרדם ענקית;

משטחים ס"מ מהבלילה ברינג, על נייר אפייה (אפשר גם בלי רינג),
ולתנור חם ל5 דקות, מוציאים מניחים בעדינות אגוזי לוז,
שיכנסו חצי גובה, מחזירים לעוד 5 דקות,
מוציאים מצננים ומזלפים שוקולד לבן מומס. זהו!

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג...

אז צאו לי מהמטבח.... :))))
כנסו לאינסטוש ותתעדכנו



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים