עוגיות אמסטרדם
עוגיות אמסטרדם, לוז, שוקולד לבן, חגיגה כזאת...
וכמובן גם עוגיות.
וכמובן גם עוגיות.
כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לקנות מטבעות שוקולד לבן,
של הביוקר מחנות של אפייה,
זה הקפיץ את נעמי למטבח ל... אמסטרדם...
@neomi_brami
הכינה את העוגיות בקלות ואפילו
הלכה בנוסף על עוגיית אמסטרדם גדולה.
הלכה בנוסף על עוגיית אמסטרדם גדולה.
הילדה גדולה... ואלופה!
יצא טעים ברמות.
ואפילו שהפחתנו בחצי את כמויות סוכר ...
אז יש לנו פה גם עוגיות
וגם עוגיית ענק עם לוז וזילוף לבן.
יאלה כנסו למטבח, זה קללללל קל
מצרכים:
200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
2 ביצים
כפית תמצית וניל / סוכר וניל
כף ברנדי/קוניאק...מה שיש
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
כף קורנפלור
כ- 200 גרם שוקולד לבן **למילוי
הכנה:
מערבבים את כל הרטובים עם הסוכר
מערבבים יבשים ומאחדים
מניחים שכבת עוגיה דקה שיצרנו מכדור בצק-
עליה 3 מטבעות שוקולד לבן ומעל עוד שכבת עוגיה דקה
שסוגרת הכל.
שסוגרת הכל.
לתבנית מרופדת ברווחים,
ולתנור חם 180° 12 דקות.
מוציאים מצננים טוב ואוכלים.
חובה לשבור את העוגיה ל-2 לפני שאוכלים 😜
לעוגית אמסטרדם ענקית;
משטחים ס"מ מהבלילה ברינג, על נייר אפייה (אפשר גם בלי רינג),
ולתנור חם ל5 דקות, מוציאים מניחים בעדינות אגוזי לוז,
שיכנסו חצי גובה, מחזירים לעוד 5 דקות,
מוציאים מצננים ומזלפים שוקולד לבן מומס. זהו!
תגובות
הוסף רשומת תגובה