חיתוכיות משולשי פרג

 

מישה מישה מישה....  מי ש...חושב
שאוזן המן זה עיגול שסוגרים למשולש....

שיחשוב שוב...

את המתכון הזה אני מכינה בפורים קבוע,
הרבה יותר קל מאוזני המן,

הטעם משגע... והיופי...אין מה לדבר.

_____________________
לבצק פריך:
___________________________

150 גרם חמאה קרה/או 100 גר' שמן קוקוס

3/4 כוס אבקת סוכר/או מייפל טבעי

1/4 כפית מלח

כפית א. אפייה

כף מיץ לימון

1 ביצה

2 כוסות קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי)

_____________________
למלית פרג:
_____________________

2 כוסות פרג טחון (טרי)

1 כוס חלב

כף מיץ לימון

1/2 כוס סוכר/מייפל

כף דבש

50 גרם שמן קוקוס/חמאה

_____________________
מכינים מלית:
_____________________

בסיר שמים: חלב, פרג, לימון, סוכר ודבש ומרתיחים.
מערבבים,מנמיכים אש.
מאדים נוזלים כ-10 ד' על אש נמוכה.
מכבים אש ומוסיפים את החמאה/שמן קוקוס.
מערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר לצינון.

חממו תנור ל 180 מעלות.

ערבבו את כל חומרי הבצק יחד.
ידני או במעבד.

מרדדים 3/4 מהבצק לעובי 1 ס"מ,
מעבירים ומשטחים לתבנית מרופדת/תבנית פאי.
מעבירים את המלית לתבנית ומיישרים על הבצק.
את רבע הבצק הנותר מגרדים בפומפייה גסה או ביד מעל מלית הפרג.
מפזרים באחידות כמה שאפשר.

אופים כ 40 דקות עד שהפירורים מזהיבים.

מוציאים מהתנור מצננים
פורסים לריבועים ואז חוצים אותם למשולשים.

יוצאים לנו משולשי המן.

המשולשים האלו מתאימים פיקס למשלוחי מנות של פורים.

*אפשר כמובן גם להכין כל השנה בתבנית פאי עגולה.

יוצא פה פאי פרג מושלם ביותר, יפה וטעים!

לכו .... תכינו  ... צלמו ותשלחו לי.

וצאו לי מהמטבח.... :))))

בלחיצה על התמונה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...




תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים