חיתוכיות משולשי פרג
מישה מישה מישה.... מי ש...חושב
שאוזן המן זה עיגול שסוגרים למשולש....
שיחשוב שוב...
את המתכון הזה אני מכינה בפורים קבוע,
הרבה יותר קל מאוזני המן,
הטעם משגע... והיופי...אין מה לדבר.
_____________________
לבצק פריך:
___________________________
150 גרם חמאה קרה/או 100 גר' שמן קוקוס
3/4 כוס אבקת סוכר/או מייפל טבעי
1/4 כפית מלח
כפית א. אפייה
כף מיץ לימון
1 ביצה
2 כוסות קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי)
_____________________
למלית פרג:
_____________________
2 כוסות פרג טחון (טרי)
1 כוס חלב
כף מיץ לימון
1/2 כוס סוכר/מייפל
כף דבש
50 גרם שמן קוקוס/חמאה
_____________________
מכינים מלית:
_____________________
בסיר שמים: חלב, פרג, לימון, סוכר ודבש ומרתיחים.
מערבבים,מנמיכים אש.
מאדים נוזלים כ-10 ד' על אש נמוכה.
מכבים אש ומוסיפים את החמאה/שמן קוקוס.
מערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר לצינון.
חממו תנור ל 180 מעלות.
ערבבו את כל חומרי הבצק יחד.
ידני או במעבד.
מרדדים 3/4 מהבצק לעובי 1 ס"מ,
מעבירים ומשטחים לתבנית מרופדת/תבנית פאי.
מעבירים את המלית לתבנית ומיישרים על הבצק.
את רבע הבצק הנותר מגרדים בפומפייה גסה או ביד מעל מלית הפרג.
מפזרים באחידות כמה שאפשר.
מוציאים מהתנור מצננים
פורסים לריבועים ואז חוצים אותם למשולשים.
יוצאים לנו משולשי המן.
המשולשים האלו מתאימים פיקס למשלוחי מנות של פורים.
*אפשר כמובן גם להכין כל השנה בתבנית פאי עגולה.
יוצא פה פאי פרג מושלם ביותר, יפה וטעים!
לכו .... תכינו ... צלמו ותשלחו לי.
וצאו לי מהמטבח.... :))))
הבלוג הכי יפה בעולם
השבמחקחבל על הזמן את מהממת