אוזני המן שיבלול

 תקשיבו,

זה דבר יפה, אפשר להסתכל על השיבלול הזה שעות....

עכשיו, בנוסף, זה טעים, בריא ופריך שאין דברים כאלה!

יאלה כנסו למטבח, זה קל קל קל, משחק...



חומרים לבצק בשני צבעים;

2 כוסות קמח כוסמין
2 כוסות קמח לבן

(לפעמים מחליפה כוס אחת לקמח שקדים,
אבל אז קחו בחשבון שצריך לעבוד עדין,
זה קצת פחות יציב)

שתי כפיות אבקת אפייה
כוס שמן קוקוס מומס
3/4 כוס אבקת סוכר
סוכר וניל
2 חלמונים + ביצה שלמה

חומרים למלית:

200 גר' שוקולד
 כף שמן
או כל ממרח.

הכנת הבצק;

לערבב הכל לאיחוד בלבד!

אני מכינה במעבד מזון,
אפשר במיקסר עם וו לישה

מוסיפים לחצי מהבצק;

2 כפות קקאו
2 כפות חלב צמחי בהדרגה

*אם הבצק דביק; לפדר בקמח

*אם הבצק קשה; תוסיפו חלמון או נוזלים.

להניח בשקית למנוחה של רבע שעה.

הכנת המלית;

200 גר' שוקולד מומס עם כף שמן
בפולסים של 30 שניות במיקרו.
ואז תצננו מעט שלא יהיה נוזלי מדיי,
במרקם של ממרח שוקולד.

אפשר להמיר בכל ממרח.


איך מכינים;

מרדדים בין 2 ניירות אפייה את הבצק החום לעלה בעובי חצי ס"מ

מרדדים בין 2 ניירות אפייה את הבצק הלבן לעלה בעובי חצי ס"מ

מסירים נייר אפיה עליון

ומניחים עלה על עלה


מגלגלים לגליל ארוך

ובשקית למקפיא ל 10 ד'

פורסים לעיגולים בעובי ס"מ אחד

מרדדים כל עיגול זברה, לחצי ס"מ



מניחים כ- חצי כפית מהמלית במרכז

וסוגרים למשולש אוזן המן.
הכי טוב להרים בעזרת מרית ישרה.


ואז לקפל למשולש על היד.


ולתנור חם 175 מעלות 12 דקות!

להזהבה קלה.


זהו!

להוציא, לצנן לפדר ולהכין קפה/ תה.

או לעטוף בצלופן קטנטן ולמשלוחה...


פורים שמח

הכנתם? שתפו איתי 🙂

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותתעדכנו ראשונים על כל מתכון שעולה לבלוג...

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים