מתכון לג'חנון אמיתי

   


חומרים:

(20 ג'חנונונים או 10 גדולים);

מכינים בצק גמיש;

קילו קמח

4 כפות סוכר

3 כפות דבש או סילאן

כף שטוחה של מלח

3 כוסות מים בהדרגה

לעיצוב:

חצי כוס שמן לשימון הבצק

100 גרם חמאה מומסת /נטורינה

ההכנה;

מערבבים הכל, פרט לשמן וחמאה.

מתפיחים שעה.

מחלקים ל- 20 עיגולים.

מניחים בשמן.

מנוחה 10 ד'.

פותחים לעלה דק מורחים בחמאה.

מקפלים שליש על שליש.

ומגלגלים לג'חנון.


מניחים בסיר על נייר אפייה מקומט.

שעליו 2-3 פרוסות לחם מעט רטובות.

ועליו עוד נייר אפייה.

ולתנור חם 100-110° לילה/12 שעות.

אפשר להניח מעל הג'חנון, על נייר אפייה -

ביצים קשות להשחמה.

סוגרים את סיר הג'חנון.

זהו, כל היופי הזה נכנס לתנור שחומם מראש

ל 110°  ל12 שעות או לפלטת שבת.

קמים בבוקר, פותחים שולחן, 

מניחים ליד מלאאא עגבניות טחונות/מגורדות

ויאללה מנגבים.

יאאאמיייי.

תכינו תתייגו ותשלחו לי.

בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג...

אז צאו לי מהמטבח.... :))))
כנסו לאינסטוש ותתעדכנו




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מסננת צפופה לסינון גבינות חלב ובלילות

עוגת גבינה אפויה עם קצפת וקרם תות - כשל"פ

עוגת דקה לשבת - קצפת שוקולד

קציצות עוף ברוטב של סבתא מרים