מתכון לג'חנון אמיתי
חומרים:
(20 ג'חנונונים או 10 גדולים);
מכינים בצק גמיש;
קילו קמח
4 כפות סוכר
3 כפות דבש או סילאן
כף שטוחה של מלח
3 כוסות מים בהדרגה
לעיצוב:
חצי כוס שמן לשימון הבצק
100 גרם חמאה מומסת /נטורינה
ההכנה;
מערבבים הכל, פרט לשמן וחמאה.
מתפיחים שעה.
מחלקים ל- 20 עיגולים.
מניחים בשמן.
מנוחה 10 ד'.
פותחים לעלה דק מורחים בחמאה.
מקפלים שליש על שליש.
ומגלגלים לג'חנון.
מניחים בסיר על נייר אפייה מקומט.
שעליו 2-3 פרוסות לחם מעט רטובות.
ועליו עוד נייר אפייה.
ולתנור חם 100-110° לילה/12 שעות.
אפשר להניח מעל הג'חנון, על נייר אפייה -
ביצים קשות להשחמה.
סוגרים את סיר הג'חנון.
זהו, כל היופי הזה נכנס לתנור שחומם מראש
ל 110° ל12 שעות או לפלטת שבת.
קמים בבוקר, פותחים שולחן,
מניחים ליד מלאאא עגבניות טחונות/מגורדות
ויאללה מנגבים.
יאאאמיייי.
תכינו תתייגו ותשלחו לי.
בלחיצה על התמונה פה למטה
תגיעו לעמוד האינסטוש, שימו עוקב
ותגיעו ראשונים לכל מתכון חדש שעולה לבלוג...
כנסו לאינסטוש ותתעדכנו
תגובות
הוסף רשומת תגובה